Nogometna tržnica: Kaka se vrača na San Siro

Tik pred iztekom prestopnega roka je Milan dosegel dogovor z Real Madridom za prestop Kakaja. Odhaja El-Shaarawy?

Objavljeno
02. september 2013 10.21
FBL-ESP-FRIENDLY-DEPORTIVO-REAL
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Milano - Brazilski nogometaš Kaka se bo očitno vrnil v Milano. Vodstvo italijanskega prvoligaša naj bi namreč tik pred iztekom prestopnega roka doseglo dogovor z Real Madridom za njegov prestop.

Kot je poročal Sky Sport, se bo Brazilec sedemkratnim evropskim prvakom pridružil za dve sezoni. »Dogovor med Milanom in Realom je že podpisan, zdaj moramo dokončati še igralčevo pogodbo,« je povedal trener rdeče-črnih Massimiliano Allegri.

O vrnitvi Kakaja na San Siro je minuli teden že pisala tudi Gazzetta dello Sport. Milan naj bi Brazilcu obljubil tri milijone evrov letne plače, čeprav naj bi sam menda zahteval vsaj osem milijonov. Kaka je tako tudi javno oznanil, da si želi oditi iz Madrida, zato so mnogi že namigovali, da ga bodo iz Reala izpustili kot prostega igralca ali pa ga za dve leti poslali na posojo. A so zdaj zanj vendarle našli prostor v nekdanjem klubu, s katerim je v svoji karieri doživel veliko lepih trenutkov.

Njegove vrnitve je bil vesel tudi Allegri in dejal, da je dogovor dobra piložnost za Kakaja pred SP v Braziliji naslednje leto. »Kaka bo močno okrepil naše moštvo. Je odličen igralec, s svojim tehničnim znanjem bo za nas velika pridobitev. Imamo še kakšen dan časa, da dokončamo dogovor. Klub se intenzivno ukvarja s tem, verjamem, da nam bo uspelo,« je povedal trener. 

Kaka je za Milan igral že med leti 2003 in 2009, v tem času (leta 2007) pa tudi osvojil naziv najboljšega nogometaša na svetu. Milan je zanj odštel 8,5 milijona evrov, Real pa ga je nato leta 2009 odkupil za 65 milijonov. To je bil tedaj rekordni znesek, pozneje ga je prehitel Ronaldo in zdaj še Gareth Bale. Po poročanju Gazzette Španci zdaj za Kakaja ne zahtevajo odškodnine. 

Kot je pozno sinoči še poročala ANSA, pa naj bi bil v posel s Kakajem vključen tudi odlični napadalec Stephan El-Shaarawy, ki je nedeljsko tekmo serie a proti Cagliarju (3:1) presedel na klopi.