Nogometna tržnica: Ljajić v Romo, Rebić k »Jojotu«

Zadnje dni na nogometni tržnici je pestro zlasti na Apeninskem polotoku. Prestop le dočakal Adem Ljajić.

Objavljeno
28. avgust 2013 12.32
SOCCER-ITALY/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Rim - Srbski nogometni napadalec Adem Ljajić je vendarle dočakal zeleno luč Fiorentine za prestop. Soigralec slovenskega reprezentanta Josipa Iličića se je preselil k Romi za odškodnino v vrednosti 10 milijonov evrov.

Obetavnega 21-letnika bodo postavili konico napada Rome, s katero je po poročanju italijanskih medijev dosegel dogovor o petletni pogodbi, ki mu bo vsako sezono v dresu Rome prinesla dva milijona evrov. Za mladega srbskega napadalca, ki se je v Firence preselil leta 2010 iz beograjskega Partizana, so zanimanje pokazali tudi v vrstah Liverpoola, Atletica Madrida in Milana, na koncu pa se je odločil za Rim.

Bo pa Iličić, ki je na uvodni tekmi serie A že debitiral v dresu vijoličnih, ob tem dobil novega soigralca. Iz Splita se bo v Fiorentino preselil Hrvat Ante Rebić. Do podpisa pogodbe ga čaka le še zdravniški pregled. Rebić bo s klubom iz Firenc podpisal štiriletno pogodbo, za plačo 600.000 evrov na sezono.

Dober posel pa si obetajo tudi v Splitu, ki bo za odškodnino za mladega Hrvata prejel pet milijonov evrov ter še 20 odstotkov od prihodnjega transferja v primeru njegove prodaje. Fiorentina Rebića vidi kot zamenjavo za Stevana Jovetića, ki se je preselil v Manchester City.