Nogometna tržnica: Manchester United kupil Fellainija

Angleški prvak Manchester United se je zadnji dan prestopnega roka okrepil z Belgijcem Marouanejem Fellainijem.

Objavljeno
03. september 2013 10.37
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Manchester - V ponedeljek ob polnoči se je uradno končal poletni prestopni rok, ki ga je zadnji dan zaznamoval prihod Mesuta Özila k Arsenalu.

Poleg »topničarjev« so kupovali tudi številni drugi angleški klubi, med drugimi državni prvak Manchester United, ki se je okrepil z belgijskim reprezentantom Marouanejem Fellainijem.

Pri Unitedu so za 194 centimetrov visokega vezista Evertonu plačali 32,4 milijona evrov, Belgijec pa bo pri novih delodajalcih znova združen z nekdanjim trenerjem Davidom Moyesom.

»S Fellainijem sva pet let sodelovala pri Evertonu in zelo sem vesel, da se je pridružil Manchester Unitedu. Je nogometaš z izjemnimi spretnostmi in mislim, da bo zelo pomagal naši ekipi,« je dejal škotski trener Uniteda.

»Rdeči vragi« so si zadnji dan prestopnega roka prizadevali tudi za podpisa pogodb s španskim vezistom Athletica Anderjem Herrero in portugalskim branilcem Reala Fabiem Coentraom, vendar so bili njihovi poskusi zaman.

Pri Evertonu in Liverpoolu po trije novi obrazi

Angleški prvoligaš Everton je bil včeraj zelo aktiven na nogometni tržnici. Potem ko jih je zapustil Fellaini, so svoje vrste okrepili s tremi novimi člani - iz Wigana so za 15 milijonov evrov pripeljali vezista Jamesa McCarthyja, iz Chelseaja je na posojo prišel 20-letni belgijski napadalec Romelu Lukaku, Manchester City pa jim je posodil 32-letnega angleškega reprezentančnega vezista Garetha Barryja.

Tudi njihov mestni tekmec Liverpool se je v poletnem roku okrepil s tremi igralci. Novi člani vodilne ekipe angleškega prvenstva so postali nekdanji branilec Paris Saint-Germaina Mamadou Sakho, za katerega so plačali 15 milijonov evrov, iz Sportinga so za 9 milijonov evrov pripeljali branilca Tiaga Llorija, poleg tega pa so si zagotovili tudi usluge napadalca Victorja Mosesa, ki bo igral kot posojen nogometaš Chelseaja.

Kozak iz Lazia k Aston Villi

Aston Villa iz Birminghama je svojemu igralskemu kadru dodala češkega reprezentančnega napadalca Liborja Kozaka, za katerega je Laziu plačala osem milijonov evrov odškodnine.

Kozak je za rimsko moštvo igral zadnjih pet let in se v pretekli sezoni izkazal v evropski ligi, kjer je bil z desetimi goli najboljši strelec tekmovanja. Čeh je z novimi delodajalci podpisal štiriletno pogodbo.