Nogometne novice: Chelsea dobil tekmeca svetovnega klubskega prvenstva, Dinamo odpustil Semina

Nogometaši Chelseaja se bodo v polfinalu pomerili z zmagovalcem obračuna med azijskim prvakom in moštvom Monterrey.

Objavljeno
24. september 2012 17.58
Posodobljeno
24. september 2012 17.58
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Zürich - Predstavniki Mednarodne nogometne zveze (FIFA) so danes opravili žreb svetovnega klubskega prvenstva, ki ga bo med 6. in 16. decembrom gostila Japonska.

Aktualni evropski prvak Chelsea bodo tekmovanje pričeli v polfinalu (13. decembra), kjer se bo pomeril z zmagovalcem dvoboja med bodočim prvakom Azije in mehiško ekipo Monterrey, predstavnico Severne Amerike.

V drugem polfinalu je že brazilski prvak Corinthians, ki mora prav tako počakati na svojega nasprotnika, ki bo znan po dveh dvobojih. Najprej se bosta srečala prvak japonske lige (konča se prvega decembra) in novozelandski Auckland City, zmagovalec tega dvoboja pa se bo pomeril z afriškim prvakom. Boljši izmed drugega obračuna se bo nato zoperstavil Corinthiansu.

Svetovno klubsko prvenstvo bo potekalo na Japonskem od 6. do 16. decembra.

Semin zapušča Dinamo

Kijev - Pri ukrajinskem nogometnem prvoligašu Dinamu so se odločili, da prekinejo sodelovanje s trenerjem Jurijem Seminom. Klub je pod vodstvom 65-letnega Rusa na zadnjih petih tekmah vknjižil kar štiri poraze, odločilen pa je bil neuspeh v ukrajinskem pokalu proti Šahtjorju (1:4).

Semin je tako zaključil drugo vodenje Dinama v karieri, potem ko je moštvo vodil že med letoma 2007 in 2009, vmes vodil moskovsko Lokomotivo, nato pa se je v Kijev vrnil leta 2010. Predstavniki ukrajinskega kluba, ki sodeluje tudi v ligi prvakov, so sporočili, da bo Seminov naslednik znan v bližnji prihodnosti.

Romi dvoboj proti Cagliariju

Rim - Nogometaši Rome so tekmo italijanskega prvenstva proti Cagliariju, ki v nedeljo ni bila odigrana zaradi varnostnih razlogov, dobili za zeleno mizo z rezultatom 3:0.

Tekma je bila suspendirana, saj lokalne oblasti niso mogle zagotoviti varnosti gledalcev, potem ko je predsednik Cagliarija Massimo Cellino samovoljno dovolil navijačem vstop na stadion, na katerem potekajo obnovitvena dela in na katerem bi morale tekme do nadaljnjega potekati pred praznimi tribunami.

Roma je z novimi tremi točkami napredovala na peto mesto (7), v vodstvu je torinski Juventus, ki je na štirih tekmah dosegel prav toliko zmag (12).