Nogometne novice: San Siro bo 2016 gostil finale lige prvakov, Mandžukić prestal operacijo nosu

Milanski štadion San Siro bo leta 2016 gostil finale lige prvakov, Mario Mandžukić bo zaradi operacije nosu manjkal dva tedna.

Objavljeno
18. september 2014 18.39
FBL-ESP-LIGA-REALMADRID-ATLETICO
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Nyon - Izvršni odbor Evropske nogometne zveze (Uefa) je na zasedanju v Nyonu potrdil, da bo finale lige prvakov leta 2016 gostil štadion San Siro.

Milanski štadion bo še četrtič prizorišče sklepne tekme najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja, pred tem je finale gostil leta 1965, 1970 in 2001.

V Nyonu so izbrali še gostitelja finala evropske lige leta 2016, tekma bo na stadionu St. Jakob-Park v Baslu. Superpokalna tekma tega leta bo v norveškem Trondheimu.

Mandžukiću operirali nos

Madrid - Hrvaški napadalec v vrstah Atletica Mario Mandžukić je danes prestal operacijo zlomljenega nosu in bo z zelenic odsoten približno dva tedna.

Hrvat jo je skupil na torkovi tekmi lige prvakov z Olympiakosom, na kateri ga je v tretji minuti zadel Švicar Pajtim Kasami, hrvaški reprezentant pa je navkljub poškodbi igral vso tekmo.

»Zahvaljujem sem vam za podporo. Počutim se odlično in v ponedeljek se bom pridružil soigralcem na treningu,« je Mandžukić zapisal na Twitterju in zraven priložil fotografijo iz bolnišnice (desno).

Španski prvaki so uvodno tekmo v Pireju presenetljivo izgubili 2:3.

Varane podaljšal pogodbo z Realom

Francoski reprezentančni branilec Raphaël Varane je podaljšal pogodbo z madridskim Realom do leta 2020. Mladi 21-letni Francoz se je evropskemu prvaku pridružil leta 2011 iz Lensa in imel veljavno pogodbo do leta 2017, vendar se je odločil, da predčasno podpiše novo.

Varane je kot član francoske reprezentance igral na letošnjem svetovnem prvenstvu, na katerem so »galski petelini« izpadli v četrtfinalu proti Nemčiji.

Solskjaer zapustil Cardiff

Norvežan Ole Gunnar Solskjaer je po devetih mesecih končal sodelovanje z angleškim drugoligašem Cardiffom. Razlog za njegov odhod so slabi rezultati, saj je moštvo pod njegovim vodstvom najprej izpadlo iz elitne premier league, nato pa je v prvih sedmih tekmah vknjižilo le osem točk in je na 17. mestu.

»Z lastnikom Vincentom Tanom imava različna pogleda na to, kako voditi klub, zato sem se odločil za odhod, moštvo pa bo svojo pot nadaljevalo v smeri, ki jo bo določil Tan. Rad bi se mu zahvalil za priložnost, ima moje spoštovanje in mu želim veliko sreče pri uresničitvi njegovega cilja, da Cardiff postane uspešno moštvo,« je povedal Solskjaer, ki je Cardiff vodil na 25 tekmah in zabeležil le pet zmag.

Trenersko mesto Cardiffa bosta začasno prevzela Danny Gabbidon in Scott Young.

Ronaldinho ni najbolje začel v Mehiki

Brazilski nogometaš Ronaldinho se ni izkazal na debiju svojega novega kluba Queretara, saj s katerim je izgubil tekmo mehiškega pokala proti UANL (0:1), pri čemer je 34-letni Brazilec v 61. minuti zapravil enajstmetrovko.

Ronaldinho, ki je bil leta 2005 izbran za najboljšega igralca na svetu, se je mehiškemu klubu pridružil iz brazilskega Atletica Mineira, to pa je njegov sedmi klub v profesionalni karieri.