Nogometne novice: Porto z rekordno pogodbo v portugalskem športu, Kompany ponovno poškodovan

Portugalski nogometni klub Porto je s televizijsko mrežo PT podpisal desetletno pogodbo v višini 475,5 milijonov evrov.

Objavljeno
27. december 2015 12.44
Posodobljeno
27. december 2015 13.07

Porto - Portugalski nogometni klub Porto je s televizijsko mrežo PT sklenil najdonosnejšo pogodbo v zgodovini portugalskega športa.

Porto in PT sta podpisala desetletno pogodbo v vrednosti 475,5 milijona evrov, ki bo veljala med letoma 2018 in 2028.

Pri Portu so tako presegli pogodbo svojega konkurenta Benfice, ki je s portugalskim telekomunikacijskim podjetjem NOS podpisala desetletno pogodbo v višini 400 milijonov evrov, začela pa bo veljati v sezoni 2016/17.

V portugalskem državnem prvenstvu po štirinajstih tekmah bolje kaže Portu, ki je na vrhu s 36 točkami, Benfica pa je tretja (31). V Evropi so se doslej bolje odrezali pri Benfici, ki so se uvrstili v osmino finala lige prvakov (njihov nasprotnik bo Zenit), medtem ko je Porto sezono nadaljeval v evropski ligi.

Montpellier bosta začasno vodila Baills in Martini

Montpellier, 27. decembra - Francoski nogometni prvoligaš Montpellier je našel zamenjavo za trenerja Rollanda Courbisa, ki je zaradi slabih rezultatov odstopil v začetku tedna. Vodstvo kluba je na klop posadilo Pascala Baillsa in Bruna Martinija, ki bosta začasna trenerja do konca sezone. Montpellier je po devetnajstih krogih na 15. mestu.

Kompany na igrišču zdržal le devet minut

Igralci Manchester Cityja so na tradicionalni Boxing day premagali Sunderland s 4:1, njihovo zmago pa je nekoliko pokvarila nova poškodba kapetana Vincenta Kompanyja.

Belgijski branilec je zaradi poškodbe mečne mišice izpustil zadnjih osem tekem, nato včeraj v igro vstopil v 62. minuti, a je na zelenici zdržal le do 71. minute.

»Gre za novo poškodbo mečne mišice. Nihče ne razume, zakaj je prišlo do tega, saj je ves teden treniral povsem normalno in bil pripravljen za igro. Nisem želel, da bi igral vso tekmo, toda tudi to je bilo očitno preveč. Podrobnejši pregledi bodo razkrili, kako dolgo ne bo mogel nastopati,« je pojasnil glavni trener Manchester Cityja Manuel Pellegrini.

Sinjemodri so po 18 kolih angleškega prvenstva na tretjem mestu (35 točk), pred njimi sta Arsenal (36) in Leicester (38), s katerim se bodo pomerili v torek.