Nogometne novice: poškodba Albe, Digao novi član New Yorka

Španski nogometni klub Barcelona se bo na prvenstveni tekmi z Getafejem moral znajti brez poškodovanega Jordija Albe.

Objavljeno
15. september 2012 10.17
reut*Alba EURO
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Barcelona - Pri katalonskem velikanu Barceloni imajo na začetku tekmovalne sezone kar nekaj preglavic, saj se je po Špancu Andresu Iniesti in Čilencu Alexisu Sanchezu zdaj poškodoval še en španski reprezentant, Jordi Alba.

Levi bočni branilec, ki je h Kataloncem prišel med poletnim prestopnim rokom iz Valencie, še ni prebolel gripe, tako da bo moral izpustiti današnji prvenstveni dvoboj z Getafejem.

Za nekoliko boljšo voljo v taboru španskih podprvakov je poskrbel kapetan Carles Puyol, ki si je na tekmi drugega kola španskega prvenstva zlomil ličnico, zdaj pa je pripravljen za nastop. Na včerajšnjem treningu je španski reprezentant iz preventivnih razlogov vseeno nosil obrazno masko.

New York močnejši za Digaa

New Jersey - Ameriškemu nogometnemu moštvu New York Red Bulls se je pridružil brazilski branilec Digao, mlajši brat zvezdnika madridskega Reala, Kakaja. 26-letni nogometaš je bil teden dni na preizkusu s klubom, pri katerem so se odločili, da z njim podpišejo pogodbo o sodelovanju.

Digao je nazadnje igral za portugalsko ekipo Penafiel, in v sezoni 2010/11 odigral deset tekem. Pred tem je igral za italijanska Rimini in Milan, belgijski Standard Liege ter Lecce in Crotone, prav tako Italiji.

Del Piero od nedelje v Avstraliji

Iz avstralskega nogometnega moštva Sydney so sporočili, da se bo njihova odmevna okrepitev, 37-letni Italijan Alessandro Del Piero, jutri pridružila moštvu.

»Odlično je, da smo izvedeli datum njegovega prihoda. Del Piero že komaj čaka, da prispe in začne trenirati s soigralci. Odkar se je odločil, da se nam pridruži, v klubu vlada veliko vznemirjenje,« je povedal izvršni direktor avstralskega moštva Tony Pignata.

Klubsko vodstvo je od 5. septembra, ko je italijanski zvezdnik podpisal dvoletno pogodbo, prodalo kar 2000 sezonskih vstopnic, medtem ko tiste v prosti prodaji za prvo domačo tekmo Sydneyja v državnem prvenstvu, ki bo 13. oktobra na stadionu s kapaciteto za 45.000 gledalcev, sploh še niso šle v prodajo. Klubsko vodstvo pričakuje rekorden obisk.

Italijanski zvezdnik, ki je po 19 letih zapustil vrste Juventusa, se veseli novega izziva v svojem življenju. »Zelo sem vesel, da sem se pridružil temu klubu. Zame je to velik trenutek, saj bom nadaljeval kariero v državi, kjer lahko prispevam veliko k razvoju igre, ki jo obožujem. Komaj čakam, da se moja avantura začne,« je dejal Del Piero.