Nogometne novice: Scolari zapustil klop Palmeirasa, Akono znova selektor Kameruna

Brazilski trener Luiz Felipe Scolari se je sporazumno razšel z južnoameriškim moštvom Palmeirasom.

Objavljeno
14. september 2012 10.09
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Rio de Janeiro - Vodstvo brazilskega nogometnega kluba Palmeirasa se je po nizu slabih rezultatov odločilo, da po 26 mesecih konča sodelovanje s slovitim trenerjem Luizom Felipejem Scolarijem.

Potem ko je Palmeiras pred dvema mesecema osvojil brazilski pokal, so sledili slabi rezultati v domačem prvenstvu, kjer je moštvo po porazu proti Vascu da Gami (1:3) nazadovali na predzadnje, devetnajsto mesto.

Palmeiras, brazilski klub z največ osvojenimi državnimi naslovi, je izgubil zadnjih 14 od skupno 24 tekem, do konca sezone pa ima še 14 tekem. Moštvo za šestnajstim mestom, ki ohranja položaj med elito, zaostaja za sedem točk.

Scolari tako še drugič zapušča brazilsko moštvo, potem ko ga je vodil že med letoma 1997 in 2000, leta 1999 pa si je tudi prislužil naziv južnoameriškega trenerja leta.

Akono vnovič na klopi Kameruna

Yaounde - Kamerunski minister za šport Garoua Adoum je prek nacionalnega radia sporočil novico, da je na selektorskem mestu kamerunske nogometne reprezentance prišlo do spremembe.

Namesto dosedanjega selektorja Denisa Lavagna bo to funkcijo znova opravljal Jean-Paul Akono. Ta je bil pred desetletjem že na čelu kamerunske izbrane vrste in je reprezentanco popeljal do zlate kolajne na olimpijskih igrah leta 2000 v Sydneyju.

Glavni razlog za menjavo selektorja je bil presenetljiv poraz štirikratnih afriških prvakov minulo soboto v kvalifikacijah za afriško prvenstvo 2013 proti Zelenortskim otokom.

Stanje v ekipi je na nezavidljivem nivoju, saj se nekdanji kapetan Samuel Eto'o noče vrniti v ekipo, potem ko ga je vodstvo reprezentance lani suspendiralo, ker je v reprezentanci zanetil upor, zaradi katerega so morali odpovedati prijateljsko tekmo proti Alžiriji.