Nogometni drobiž: Messi v lov na štiristoti gol

Marco van Basten zavoljo srčne aritmije ni več trener AZ Alkmaarja, Ronaldinho prepozno z delovnim dovoljenjem za Mehiko.

Objavljeno
12. september 2014 16.22
afp*ARG-BEL
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Najboljši igralec letošnjega nogometnega mundiala v Braziliji Lionel Messi ima v jutrišnjem prvoligaškem dvoboju z Athleticom iz Bilbaa priložnost za nov mejnik, saj bi lahko vpisal že svoj jubilejni štiristoti gol v dresu Barcelone in argentinske izbrane vrste. Zvezdniškemu 27-letniku do podviga manjkata le še dva zadetka, statistika pa je na njegovi strani, saj je v prejšnjih šestih sezonah prav v vsakem medsebojnem obračunu zatresel mrežo Athletica. Messi se je sicer 356-krat vpisal med strelce v majici katalonskega velikana, medtem ko je 42-krat zatresel tekmečevo mrežo v reprezentančnem dresu.

Težave s srcem botrovale Van Bastnovemu slovesu

Nekdanji nizozemski as in zdaj trener Marco van Basten ne bo več vodil prvoligaša AZ Alkmaarja, za odstop se je 49-letni strokovnjak odločil zavoljo težav s srcem. Nekdanji prvi nogometaš sveta je nizozemski klub prevzel pred dvema mesecema, med krajšim oddihom konec avgusta pa je obiskal zdravnika, ki mu je svetoval mirovanje zavoljo srčne aritmije. Do nadaljnjega bo zasedbo vodil njegov dosedanji pomočnik Alex Pastoor. Van Basten, pred 22 leti najboljši nogometaš po izboru Fife, ima sicer za seboj že kar nekaj trenerskih izkušenj, saj je že sedel tudi na klopi Ajaxa in Heerenveena, obenem je bil selektor nizozemske izbrane vrste.

Ronaldinho bo zamudil

Brazilski mojster z žogo Ronaldinho, ki je nedavno nekoliko nenadejano obljubil dveletno zvestobo mehiškemu Queretaru, novim soigralcem nekaj časa še ne bo mogel pomagati na igrišču. Razlog je povsem tehnične narave, 34-letni Brazilec namreč ni pravočasno dobil mehiškega delovnega dovoljenja in je moral zategadelj preložiti prihod v državo. Dvakratni najboljši nogometaš sveta je načrtoval, da bo prvič v novem dresu zaigral že danes, a so mu počasni birokratski mlini to preprečili. Trener Ignacio Ambriz je sicer namignil, da bo - ne glede na igralčevo slovito preteklost - Brazilca najprej preizkusil, da bo ocenil njegovo trenutno telesno pripravljenost. Nekdanji Barcelonin as je šele danes dobil delovno dovoljenje, tako da v Mehiko ne bo mogel pripotovati v Mehiko dovolj zgodaj, da bi lahko igral proti Puebli.