Nogometni drobiž: smola pa taka, Gomez spet poškodovan

Nogometaše Palmeirasa pričakala toča kamnov, Spahić se po hitrem postopku vrača v izbrano vrsto BiH.

Objavljeno
23. september 2014 14.14
reu SOCCER-EURO/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Firence - Prav neverjetno je, koliko smole ima nemški nogometni napadalec Mario Gomez po selitvi iz Bayerna k italijanskemu prvoligašu Fiorentini, pri katerem si kruh služita tudi člana slovenske izbrane vrste Josip Iličić in Jasmin Kurtić. Nesrečni devetindvajsetletnik si je namreč v nedeljskem obračunu »serie A« z Atalanto (1:0 po golu Kurtića) poškodoval stegensko mišico in bo moral prisilno mirovati tri tedne. Gomez je imel kup preglavic s poškodbami že v minuli sezoni, zaradi česar je le devetkrat stopil na igrišče in posledično kajpak tudi izgubil mesto v »elfu«, ki se je na mundialu v Braziliji okitil z naslovom svetovnih prvakov.

S kamenjem in steklenicami nad igralce Palmeirasa

Brazilski nogometni velikan Palmeiras kaj klavrno praznuje stoletnico obstoja, saj je v 23. kolu domačega prvoligaškega tekmovanja utrpel enega najhujših porazov v zgodovini: Goias ga je namreč ugnal s sramotnih 6:0, že po dvanajstih minutah pa je moral vratar Eliton Deola dvakrat po žogo v mrežo. S tem se je gigant iz Sao Paula znašel povsem pri repu razpredelnice, kar je tako razbesnelo njegove navijače, da so igralce pričakali ob vrnitvi domov in jih zasuli s kamenjem in steklenicami. Strasti so se umirile šele po posredovanju policije. »Priznamo: smo v veliki krizi. Iščemo izhod iz nje in prepričan sem, da ga bomo prej ko slej tudi našli,« je skušal privržence potolažiti trener Dorival Junior.

Spahić ni dolgo užival v reprezentančnem pokoju

Dolgoletni kapetan izbrane vrste BiH Emir Spahić ni dolgo užival zasluženega reprezentančnega pokoja. Potem ko je po svetovnem prvenstvu v Braziliji nameraval za večno sleči dres z državnim grbom, ga je po slabem začetku kvalifikacij za evropsko prvenstvo selektor Safet Sušić prosil, naj se vrne, izkušeni 33-letni branilec Bayerja pa je povabilo sprejel. »Zadnja tekma je pokazala, kako zelo potrebujemo Emirja. Ni mu vseeno za reprezentanco, zato glede vrnitve ni okleval,« je pojasnil Sušić. Njegovi izbranci so uvodoma nenadejano doma pokleknili pred Ciprom (1:2), zdaj pa jih čakata Belgija in Wales.

Debuchy se bo vrnil okrog novega leta

Francoski reprezentant in branilec angleškega prvoligaša Arsenala Mathieu Debuchy je moral zavoljo težje poškodbe gležnja pod nož. Operativni poseg je uspešno prestal, zdaj pa ga čaka daljša rehabilitacija. Po pričakovanjih trenerja Arsena Wengerja se bo na igrišča vrnil konec leta. »Po takšni poškodbi fantje običajno počivajo tri mesece, so pa možna presenečenja, zato ni izključeno niti, da se bo vrnil kak teden prej, a morda tudi pozneje. Za nas je to seveda udarec, kako velik, pa bo pokazal šele čas,« je pristal Wenger. Debuchy se je sicer poškodoval pred desetimi dnevi na otoškem derbiju z Manchester Cityjem.