Nogometni drobiž: v navijaškem spopadu na Hrvaškem dva ranjena

VIDEO: Wellington se brani, da je Lionela Messija prijel za čeljust in odrinil, ker ga je Argentinec zmerjal s pasjim sinom.

Objavljeno
25. september 2014 16.10
FBL-ESP-LIGA-MALAGA-BARCELONA
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Reka - Naključno srečanje navijačev hrvaških nogometnih prvoligašev Rijeke in Hajduka na bencinski črpalki v Cerniku blizu Grobničkega polja na avtocesti med Reko in Zagrebom se je sprevrglo v vsesplošen pretep, v katerem sta bili poškodovani dve osebi. Po informacijah Primorsko-goranske policijske uprave je v »petelinjenju« sodelovalo več oseb, ena je bila težje, druga pa lažje ranjena. Okoliščine dogodka še niso znane, kriminalistična preiskava pa še poteka. Neuradno naj bi si v lase skočilo 30 članov navijaških skupine Armada in Torcida, ki so razbili steklo in brcali predmete na črpalki. Ko je na prizorišče incidenta prišla policija, so se »junaki« v hipu razbežali.

Wellington: Messi me je ozmerjal s pasjim sinom

V včerajšnjem španskem prvoligaškem dvoboju med Malago in Barcelono (0:0) je prišlo do incidenta, v katerega sta bila vpletena argentinski virtuoz Lionel Messi in tekmečev branilec Wellington. Izkušeni Brazilec je namreč zvezdnika katalonskega moštva prijel za čeljust in odrinil, tako da je padel po tleh. Za sporno potezo je Wellington prejel le rumeni karton, po dvoboju pa se je branil, da se je odzval, ker je bil izzvan. »V enem od dvobojev sem ga skušal ustaviti in ga pri tem nenamerno z roko zadel v obraz. Prišel je do mene in me ozmerjal s pasjim sinom. Zato sem ga prijel in odrinil, a to so stvari, ki ostanejo na igrišču,« se je zagovarjal Malagin Brazilec.

Rummenigge oster kritik dvobojev pred praznimi tribunami

Nekdanji nemški zvezdnik Karl-Heinz Rummenigge je oster kritik dvobojev pred praznimi tribunami, kakršen v torek v ligi prvakov v Moskvi proti CSKA čaka zasedbo Bayerna. »Že štiri desetletja sodelujem v nogometu, a česa takega še nisem doživel. Nogomet je vzdušje, nogomet so čustva. Na obračunu bo kopica funkcionarjev in novinarjev, ne pa tudi navijačev, kar je škoda. Tega ne potrebuje nihče,« je poudaril nekdanji nemški reprezentant in dodal: »Imamo navijače, ki že četrt stoletja niso manjkali na nobenem gostovanju. Tudi tokrat so poskušali vse, na Uefo tudi naslovili pismo, ki pa je naletelo na gluha ušesa.«

Fifa vztraja pri kazni za Santosa

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je zavrnila pritožbo novega portugalskega selektorja Fernanda Santosa in potrdila kazen prepovedi opravljanja dela v osmih uradnih reprezentančnih dvobojih. Santos si je sankcije prislužil še kot selektor Grčije, ko je po obračunu osmine finala na letošnjem brazilskem mundialu s Kostariko grdo žalil uradne osebe na štadionu. Santos se zdaj lahko pritoži še na mednarodno športno razsodišče v Lozani.