Nogometni svet: Bayern podaljšal s trojico

Thomas Müller, Jerome Boateng in Javi Martinez so podaljšali sodelovanje z Bayernom, Keržakov se seli v Švico.

Objavljeno
18. december 2015 18.16
G. L.
G. L.

München - Pri nemškem nogometnem gigantu Bayernu iz Münchna so podaljšali pogodbe s kar tremi nosilci svoje igre - napadalcem Thomasom Müllerjem, vezistom Javijem Martinezom in branilcem Jeromeom Boatengom. Vsi trije bodo na Allianz Areni ostali vse do leta 2021.

Za krajši čas se je Bavarcem zavezal tudi španski veteran Xabi Alonso, ki je svojo pogodbo s trikratnim zaporednim nemškim prvakom podaljšal do junija 2017.

Bo pa klop Münchenčanov po vsej verjetnosti zapustil katalonski strokovnjak Pep Guardiola, ki ga odkrito snubijo pri Manchester Cityju. Nekdanji trener Barcelone se bo po pogovoru z izvršnim direktorjem kluba Karlom-Heinzom Rummeniggejem glede svoje prihodnosti menda razjasnil po sobotni tekmi s Hannovrom.

Bavarci imajo v nemški bundesligi trenutno pet točk naskoka pred drugouvrščeno Borussio iz Dortmunda.

Tudi Keržakov v Švico

Po Andražu Šporarju se bo v najmočnejšo švicarsko ligo preselil tudi ruski napadalec Aleksandr Keržakov, ki bo v nadaljevanju sezone kot posojen nogometaš Zenita nastopal za Zürich. Že 33-letni napadalec je pri klubu iz Sankt Peterburga sicer prebil večji del svoje kariere. Za udeležence lige prvakov je nastopal med letoma 2001 in 2006 ter od 2010 do sedaj.

Novico o (začasnem) odhodu v Švico je sporočil kar prek družabnega omrežja instagram, po tem ko mu je dosedanji trener Andre Villas-Boas že večkrat namignil, da ga ne vidi več v prvi Zenitovi ekipi.