Nogometni svet: Chelsea želi povečati štadion, kitajski vlagatelji kupili del ManCityja

Pri londonskem Chelseaju nameravajo preurediti Stamford Bridge, tako da bo lahko sprejel 60.000 navijačev.

Objavljeno
01. december 2015 12.37
Posodobljeno
01. december 2015 13.16
M. Ž., STA
M. Ž., STA

London - Pri angleškem prvaku Chelseaju želijo povečati svoj štadion Stamford Bridge, zato so svetu okrožja Hammersmith and Fulham že poslali načrte novega štadiona.

Projekt bo financiral lastnik Chelseaja Roman Abramovič, ki bo moral za prenovo plačati okrog 600 milijonov funtov. Prenova med drugim vključuje povečanje kapacitete štadiona z 41.600 na 60.000, izboljšan pogled na zelenico z vseh sedežev

Projekt je še v zgodnji fazi, v kolikor pa bo potekal po načrtih, bodo Londončani na prenovljenem štadionu prvič igrali v sezoni 2020/21.

V kolikor bo projekt dobil zeleno luč, bo vodstvo Chelseaja moralo poiskati začasno prizorišče, na katerem bo londonski klub igral domače tekme. Kot potencialni mesti se omenjata štadiona Wembley in Twickenham.

Kitajci prevzeli 13-odstotni del Manchester Cityja

Kitajsko medijsko podjetje CMC je skupaj s podjetjem CITIC Capital kupilo 13-odstotni delež angleškega nogometnega prvoligaša Manchester Cityja.

Kitajci so v klub vložili 400 milijonov dolarjev, glavni cilj nakupa pa je po besedah vlagateljev, da bi Kitajsko v prihodnje oblikovati v nogometno velesilo.

Podjetje CFG, City Football Group, je poleg angleškega prvoligaša, trenutno vodilnega v prvenstvu, prav tako lastnik ameriškega New York City FC in avstralskega Melbourne City FC, poleg tega pa ima še manjši delež v japonskem klubu Yokohama F. Marinos. Skupna vrednost CFG je približno tri milijarde ameriških dolarjev.

Valls: Benzema ne bi smel igrati za reprezentanco

Francoski premier Manuel Valls je javno okrcal francoskega nogometnega zvezdnika Karima Benzemaja, ki naj bi z nepridipravi izsiljeval rojaka v vrstah Lyona Mathieuja Valbueno.

»Vrhunski športniki morajo biti zgled. Za drugače misleče ni prostora v nacionalni reprezentanci,« je povedal Valls.

Sedemindvajsetletnega Benzemaja so francoske oblasti v začetku novembra zelo obremenile na zaslišanju v zvezi z njegovim reprezentančnim kolegom Valbueno. Slednjemu so neznanci namreč že junija grozili z javno objavo videoposnetka, ki prikazuje spolni odnos med Valbueno in neznanko, nepridipravi pa so za odkupnino zahtevali 15.000 evrov. Oblasti so Benzemaja povezale z izsiljevalci, grozi pa mu med drugim tudi najmanj pet let zapora.