Nogometni svet: Courtois bo počival do osem tednov

Češki reprezentant David Limbersky je predolgo proslavljal gol proti Latviji in se okajen z bentleyjem zaletel v ograjo.

Objavljeno
11. september 2015 12.11
SOCCER-EURO/CYPRUS
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

London - Poškodba kolena na sredinem treningu je za belgijskega nogometnega vratarja Thibauta Courtoisa hujša, kot je izgledalo sprva. Že takoj po pregledu je Chelseajeva zdravniška služba potrdila, da bo moral 23-letni reprezentant izpustiti ligaški obračun z Evertonom, zdaj pa diši po še nekoliko bolj črnem scenariju, saj bi utegnil biti prisilno odsoten celo do osem tednov.

Tako bo priložnost med vratnicami londonskega kolektiva dobila nova okrepitev, član izbrane vrste BiH Asmir Begović.

»Odsoten bo dalj časa. Ne morem vam povedati, koliko časa bo manjkal, saj morajo zdravniki podati več informacij. To je za nas velik udarec, saj Thibaut sodi med najboljše vratarje na svetu, po drugi strani pa ga bo zamenjal odlični Asmir Begović,« je na novinarski konferenci povedal glavni trener Jose Mourinho.

Pijani Limbersky izmaličil luksuznega bentleyja

Praga - Češki reprezentant David Limbersky je šel v nekaj dneh od raja do pekla. Potem ko je v soboto s kvalifikacijskim golom proti Latviji potrdil nastop svoje izbrane vrste na euru 2016 v Franciji, se je včeraj nekaj po polnoči pod vplivom opojnih hlapov s svojim luksuznim bentleyjem zaletel v ograjo v Pragi, nato pa jo še skušal pobrisati. Za nameček je možem postave, ki so ga še pravočasno zasačili, tudi grozil, da jim trda prede, če mu bodo povzročali težave. Prekaljeni 31-letni kapetan Viktorie Plzen jo je odnesel brez prask, trpela pa je pločevina, na kateri je bilo za 18.500 evrov škode. Če ga bo sodišče spoznalo za krivega, mu grozi triletna zaporna kazen.

Realov novinec Danilo poškodovan

Madrid - Okrepitev španskega velikana Reala, brazilski reprezentant Danilo, nove zgodbe ni začel po načrtih, saj si je poškodoval mišično ovojnico v desnem stopalu, zaradi česar bo moral nekaj časa - predvidoma štiri tedne - prisilno mirovati. Štiriindvajsetletni branilec, ki se je v Madrid za 31,5 milijona evrov preselil iz Porta, bo moral zagotovo izpustiti mestni derbi z Atleticom in uvodni obračun lige prvakov s Šahtarjem.

Javi Martinez se vrača

München - Bolj židane volje pa so lahko pri nemškem prvaku Bayernu, saj se je Španec Javi Martinez po poškodbi vrnil na treninge. Kot so sporočili iz bavarskega giganta, z njegovo vrnitvijo v tekmovalni pogon ne bodo pretirano hiteli, saj se želijo izogniti tveganju, da bi se ponovila minula sezona, ko se je po poškodbi kolena vrnil prehitro, a mu je nato takoj ponagajala ahilova tetiva. »Za igro še nisem pripravljen. Na treningih se izogibam dvobojev s soigralci, dejstvo pa je, da je stanje vsak dan boljše. Moram biti previden, a sem optimist,« je pojasnil 27-letni zvezni igralec.