Nogometni svet: Eden Hazard huje poškodovan

Mednarodna nogometna zveza (FIFA) se na krizo, povezano s prirediteljem SP leta 2022 Katarjem, še ni odzvala.

Objavljeno
05. junij 2017 19.13
J. P.
J. P.

Bruselj - Trening belgijske nogometne reprezentance je bil usoden za zvezdnika angleškega prvaka Chelseaja in kapetana Edena Hazarda, ki si je brez stika z žogo ali s soigralci huje poškodoval desni gleženj. Po prvih zdravniških izvidih gre za zlom, ki zahteva operativni poseg in vsaj štirimesečno odsotnost z igrišč, seveda bo prisiljen izpustiti tudi obe prihajajoči tekmi izbrane vrste - današnjo prijateljsko s Češko in petkovo kvalifikacijsko z Estonijo.

FIFA še molči glede Katarja

Doha - Mednarodna nogometna zveza (FIFA) se na krizo, povezano s prirediteljem svetovnega prvenstva leta 2022 Katarjem, ki jo je povzročila današnja diplomatska ofenziva in prekinitev medsosedskih odnosov s Saudsko Arabijo, ZAE in Bahrajnom (pa tudi z Egiptom, Jemnom in Libijo), še ni uradno odzvala, njen predstavnik je sporočil le, da zveza, ki je sicer z državo v rednih stikih, do nadaljnjega ne bo komentirala političnih dogodkov v Katarju.

Z vstopnicami si Rusi ne belijo glave

Moskva - Pokal konfederacij, testno tekmovanje pred svetovnim prvenstvom prihodnje leto v Rusiji, je vse bližje, ruskih prirediteljev pa dva tedna pred prvo tekmo ne vznemirja preveč, ker bodo tribune štadionov v nekaterih dvobojih očitno grdo prazne. »Na vsakem tovrstnem tekmovanju so tekme, ki ne napolnijo štadionov. To je nekaj normalnega,« je zamahnil z roko vodja organizacijskega odbora Aleksej Sorokin v odzivu na očitke, da se Rusi niso dovolj potrudili pri promociji tekmovanja. Dodal je, da bodo štadioni vsaj ob obračunih gostiteljev, Nemcev in Portugalcev zagotovo polni. Po zadnjih uradnih podatkih izpred meseca dni so prodali zgolj polovico od 700.000 vstopnic, veliko večino so kupili domači nogometni privrženci.

V Borussii tudi komaj polnoletni Francoz

Dortmund - Nemški nogometni prvoligaš Borussia Dortmund je svoje vrste pred novo sezono okrepil že s tretjo svežo močjo. To je izjemno obetavni francoski branilec Dan-Axel Zagadou, ki je šele predvčerjašnjim postal polnoleten, nazadnje pa je nosil majico B-ekipe pariškega velikana PSG. »Zavestno sem se odločil za Borussio, ki zna v prvo zasedbo dobro vključevati mlade igralce, zato lahko v Dortmundu le napredujem,« je prepričan visokorasli Zagadou (195 centimetrov), ki se je pridružil prvima dvema novincema Omerju Topraku in Mamoudu Dahoudu.