Nogometni svet: el clasica ne bodo prestavili

Izkušeni 66-letnik Morten Olsen po desetletju in pol ni več selektor danske nogometne reprezentance.

Objavljeno
18. november 2015 15.24
DENMARK-SOCCER/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Madrid - Po zagotovilih španskega notranjega ministra Jorgeja Fernandeza Diaza ni nobenega razloga za prestavitev sobotnega večnega derbija tamkajšnjega prvoligaškega nogometnega tekmovanja med Realom Madridom in Barcelono. »Objektivnih razlogov za prestavitev el clasica ni. Razumem razburjenje, vendar lahko ljudje povsem zaupajo varnostnim silam in njihovemu boju proti terorizmu,« je pojasnil Diaz, ki je za derbi na štadionu Santiago Bernabeu napovedal vrsto zaščitnih ukrepov. Njegove besede je potrdila tudi španska državna sekretarka za šport Miguel Cardenal in poudarila, da se razmere v Španiji v zadnjih tednih niso spremenile, zato ni povoda za prestavitev derbija.

Galatasaray prekinil s Hamzaoglujem

Pri turškem velikanu Galatasarayju so se odločili za menjavo na trenerskem mestu. Z dosedanjim prvim človekom stroke Hamzo Hamzaoglujem so se po slabšem začetku sezone sporazumno razšli. Kdo bo nasledil trenerja, ki je na klop istanbulskega kluba sedel novembra lani, še ni znano.

Galatasaray je trenutno na tretjem mestu turškega prvenstva, za velikima rivaloma Bešiktašom in Fenerbahčejem.

Olsen ni več danski selektor

København - Morten Per Olsen ni več selektor danske nogometne reprezentance. Prekaljeni 66-letnik se je po desetletju in pol na vročem stolčku poslovil zavoljo neuvrstitve na euro prihodnje leto v Franciji, Danci so namreč v dodatnih kvalifikacijah v skandinavskem derbiju premoč priznali Švedski. Sprva je Olsen napovedal, da bo selektorsko mesto nekomu drugemu prepustil marca prihodnje leto, po včerajšnjem neuspehu pa se je odločil za takojšen odstop. »Igralcem sem povedal, da smo se z zvezo dogovorili za sporazumno prekinitev sodelovanja. V zadnjih mesecih nisem bil zadovoljen z našim učinkom, preveč nihanj je bilo. Zelo me boli, ker 35-letno kariero v nogometu končujem na takšen način. Izpraznjen sem, žal mi je, da sem razočaral rojake,« je poudaril Olsen.

Thiago bo počival štiri tedne

München - Bayernov mladi zvezni igralec Thiago Alcantara bo moral zaradi poškodbe desnega kolena, ki jo je utrpel na petkovi reprezentančni prijateljski tekmi Španije in Anglije (2:0), po zagotavljanju klubske zdravniške službe počivati od tri do štiri tedne. Štiriindvajsetletnik nima sreče, vezi desnega kolena si je poškodoval že tretjič.