Nogometni svet: el clasico bo varovan kot še nikoli

Manchestrov trener Van Gaal se bo moral v jutrišnjem ligaškem dvoboju z Watfordom znajti brez peterice igralcev.

Objavljeno
20. november 2015 15.58
Spain Soccer Real Madrid Barcelona
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Madrid - Jutrišnji večni derbi španskega nogometnega prvenstva med Realom Madridom in Barcelono na štadionu Santiago Bernabeu bo varovalo največje število policistov in redarjev doslej v zgodovini la lige, sicer pa je bilo tolikšno število mož postave vpoklicano zgolj med olimpijskimi igrami v Barceloni leta 1992. El clasico bo tako »čuvala« četa tisočih policistov, kar je podvojena običajna številka, za varnost vseh obiskovalcev, navijačev, gostov na tribunah in tudi udeležencev na igrišču pa bo skrbelo še dodatnih 1400 pripadnikov zasebnih varnostnih družb in dodatnih enot lokalne policije. Sicer so v Španiji lestvico ogroženosti pred terorističnimi napadi po pariškem masakru izpred tedna dni dvignili na četrto stopnjo na petstopenjski lestvici tveganja, po napovedih pa si bo večni derbi poleg pol milijarde nogometnih privržencev pred malimi zasloni po vsem svetu ogledalo tudi 80.000 navijačev v živo na štadionu.

Van Gaal brez peterice

Manchester - Poškodbe in bolezni so zelo zdesetkale seznam igralcev, na katere bo lahko računal trener angleškega velikana Manchester Uniteda Louis van Gaal na jutrišnjem ligaškem dvoboju z Watfordom. Prečrtati je moral kar peterico igralcev, največ preglavic pa mu povzroča napad, saj bosta manjkala oboleli kapetan Wayne Rooney in mladi Francoz Anthony Martial s poškodovanim stopalom. Za nameček Belgijec Marouane Fellaini še ni nared po poškodbi mečne mišice, izven pogona sta tudi še Antonio Valencia in Michael Carrick.

Corinthians šestič brazilski prvak

Sao Paulo - Nogometaši Corinthiansa so že tri kola pred koncem ligaškega tekmovanja šestič v zgodovini postali brazilski državni prvaki. Moštvo iz Tatuapeja se veseli prvič po letu 2011, na večni lestvici pa je na tretjem mestu ujelo mestnega tekmeca Sao Paulo. S po osmimi lovorikami sta spredaj še Santos in Palmeiras. Corinthians je naslov potrdil z včerajšnjim remijem z Vascom da Gamo (1:1), s čimer je prednost pred prvim izzivalem Atleticom Mineirom, ki je pokleknil pred Sao Paulom (2:4), povišal na neulovljivih dvanajst točk.

V Zavrču tudi Nigerijec

Zavrč - Pisanemu moštvu slovenskega prvoligaša Zavrča, ki so ga že doslej sestavljali igralci iz osmih različnih držav, se je priključil še obetavni 20-letni obrambno usmerjeni zvezni igralec Ovbokha Agboyi. V prejšnji sezoni se je prvič preizkusil tudi na evropskih igriščih, v Albaniji je branil barve Skënderbeuja in kot posojen nogometaš tudi Elbasanija, s prvim julijem pa je postal prost igralec. Nekdanji član nigerijske mladinske reprezentance je v majici novega delodajalca, ki mu je obljubil zvestobo do konca prihodnjega koledarskega leta, že zaigral pred tednom dni v prijateljskem dvoboju s Sturmom, ki se je končal brez zadetkov.