Nogometni svet: Fifa o Katarju prihodnje leto, Sturridge ponovno poškodovan

Pri Fifi bodo odločitev o številu štadionov na SP v Katarju sprejeli prihodnje leto. Sturridge spet poškodovan.

Objavljeno
09. december 2015 12.49
Posodobljeno
09. december 2015 13.19
G. L., M. Ž.
G. L., M. Ž.

Doha - Glede svetovnega prvenstva, ki ga bo leta 2022 gostil Katar, ostaja precej neznank. Eno izmed njih bi morali pri Mednarodni nogometni zvezi (FIFA) sprejeti do konca decembra, in sicer glede števila štadionov, ki jih bodo prireditelji zgradili za potrebe mundiala, a so se pristojni odločili, da odločitev preložijo na prihodnje leto.

»Dogovorili smo se za prestavitev roka odločitve, saj gre za pomemben korak pri načrtovanju SP,« so sporočili prireditelji svetovnega prvenstva, ki bodo svoj predlog Fifi po novem posredovali do konca januarja. Odločitev o številu štadionov bodo zatem preučili in potrdili pri krovni nogometni organizaciji.

Sprva so v tej zalivski državi želeli zgraditi kar 12 štadionov, zdaj pa se večkrat omenja številka osem. V tem primeru bi bi videli najmanjše število štadionov na SP po Argentini 1978, kjer so tekmovanje izvedli na vsega šestih štadionih. Je pa res, da je tedaj na SP sodelovalo dvakrat manj ekip, torej šestnajst.

Sturridge spet poškodovan

Kdove ali bo na prvenstvu v Katarju nastopil tudi napadalec Liverpoola Daniel Sturridge, ki bo tedaj štel že 33 let. Če se bodo nadaljevale njegove težave s poškodbami, s kakršnimi se sooča v zadnjih dveh sezonah, težko. Anglež je namreč znova na stranskem tiru, poškodoval se je na zadnji tekmi rdečih ob porazu v Newcastlu.

Sturridge je za Liverpool od prihoda Jürgena Kloppa na njegovo klop odigral le tri tekme, kar nemškega stratega ne veseli najbolj. »Moral bo ločiti med bolečino in pravo bolečino,« je glede številnih odsotnosti napadalca že pred tedni dejal Klopp. Nekdanji član Chelseaja in Manchester Cityja si je tokrat poškodoval stegensko mišico, od oktobra pa je imel težave s kolenom in stopalom. Pred tem je bil maja operiran zaradi težav s kolkom.

Klopp ima od prihoda v mesto Beatlov težave predvsem z napadalci. Računati ne more tudi na Dannyja Ingsa, ki je najbrž že zaključil sezono, tako da je celotno breme doseganja zadetkov padlo na ramena Christiana Bentekeja in Divocka Origija.

Liverpool je trenutno na osmem mestu premier lige, za vodilnim Leicestrom zaostaja za devet točk.

Monk moral zapustiti Swansea City

Pri angleškem prvoligašu Swansea Cityju so se zaradi slabih rezultatov razšli z glavnim trenerjem Garryjem Monkom.

36-letni Anglež je klub vodil od lanskega februarja, njegovi varovanci pa so na zadnjih enajstih tekmah zmagali le enkrat, tako da se je moral Monk posloviti.

Swansea je na petnajstih tekmah angleškega prvenstva osvojil 14 točk in je na petnajstem mestu, pri čemer je le točko oddaljen od mest, ki ob koncu sezone vodijo v drugo ligo.