Nogometni svet: Finale EL kljub terorističnemu napadu ni ogrožen, Griezmann v United?

Finale evropske lige bo kljub napadu v Manchestru, kjer je življenje izgubilo 22 ljudi, potekal po načrtih. 

Objavljeno
23. maj 2017 10.41
FBL-FIFA-AWARDS-COMBO
N. Gr.
N. Gr.

Stockholm - Evropska nogometna zveza (UEFA) je potrdila, da bo kljub terorističnemu napadu v Manchestru, kjer je življenje izgubilo 22 ljudi, finale jutri potekalo po načrtih. V finalu se bosta pomerila Ajax in tudi Manchester United, ki pa zaradi napada ni zahteval ali želel, da se finale preloži.

Spomnimo, v Stockholmu je aprila prišlo do podobnega napada, le da je bil usoden za manj ljudi, zato so že takrat pričeli pripravljati nov, strožji varnostni načrt za tekmo, katerega se bodo držali. Mladostni Ajax bo poizkusil presenetiti obremenjeno ekipo Joseja Mourinha, ki nujno potrebuje zmago in vozovnico za ligo prvakov v naslednji sezoni. 

Cuadradu nova pogodba kot nagrada za odlično sezono

Juan Cuadrado se je v Torinu ustalil in spet kaže igre, s katerimi je zablestel pri Fiorentini. Ko ga je za več kot 30 milijonov evrov kupil Chelsea, so od njega v Londonu veliko pričakovali, a Kolumbijca očitno niso znali pravilno uporabiti. Ko je po ponesrečeni sezoni prišel na posojo v Torino, ga je v roke dobil Max Allegri

Italijanski strateg se je razvil v enega najboljših na svetu in tako je bilo tudi v primeru Cuadrada, saj ga na desnem bočnem položaju izmenjaje uporablja z Danijem Alvesom, skupaj pa tvorita navezo, idealno za Juventusov način igre s tremi branilci. Nič čudnega torej, da so se ga v Torinu odločili zadržati, ostal bo do leta 2020, Juventus pa bo Chelseaju plačal 20 milijonov evrov odškodnine. »Po opravljenih sestankih in dogovorih v pogodbi, je bila naša obveza, da pridobimo registracijske pravice za Juana Cuadrada v popolnosti,« so zapisali pri Juventusu.

Nuno nič več na klopi Porta

Po vnovični sezoni brez osvojenega naslova so se v vodstvu portugalskega nogometnega kluba Porta odločili prekiniti sodelovanje s trenerjem Nunom Espiritom Santom. Porto je moral v tej sezoni prvenstveni naslov prepustiti največjim konkurentom, lizbonski Befici, v osmini finala lige prvakov je klonil proti finalistu, torinskemu Juventusu.

Triinštiridesetletni Nuno je s Portom kot vratar pod vodstvom trenerja Joseja Mourinha leta 2004 osvojil ligo prvakov, ekipo pa je kot trener prevzel pred enim letom. Nunu je pogodba sicer veljala do leta 2018.

Griezmann razburil domišlijo navijačev Uniteda

Ugibanja o prihodnosti Antoinea Griezmanna ne pojenjajo, zdaj je nekaj olja na ogenj prilil tudi sam. Ko ga je novinar vprašal, kako bi od ena do 10 ocenil možnosti za prestop k Manchestru, je Griezmann ocenil, da obstaja okrog 60 odstotkov možnosti, da do njega res pride. 

To je povsem v nasprotju z izjavami izpred tedna dni, ko je Griezmann zatrjeval, da bo ostal v Atleticu, ker ga to veseli in ker uživa življenje v Madridu, o prestopu pa sploh ne razmišlja. Očitno pa o tem razmišljajo pri Atleticu, United bo zanj moral globoko seči v žep, odškodnina pa bo nekje v rangu odškodnine za Paula Pogbaja. Če bo Atletico res ostal brez najboljšega igralca, se mu obeta vsaj izjemen zaslužek.