Nogometni svet: Krško in Domžale v sredo

Ker Francija ne more zagotoviti zadostnega števila policijskih sil, navijači Genta ne smejo na tekmo lige prvakov.

Objavljeno
22. november 2015 14.33
Germany Soccer Bundesliga
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Sneg, ki je uničil travnato površino do te mere, da za včeraj predviden prvoligaški dvoboj 18. kola med Krškim in Domžalami ne bi bil regularen, je prireditelje prisilil, da so ga morali prestavili, po novem pa ga bodo odigrali v sredo, 25. novembra, ob 17.30. Istočasno bosta na sporedu tudi dvoboja Olimpije in Krke ter Maribora in Gorice, ki ju je bilo treba premakniti zaradi sinočnjega večnega derbija v Stožicah.

Privrženci Genta ne smejo v Francijo

Pariz - Navijači belgijskega prvoligaša Genta so ostali brez poti na torkovo tekmo lige prvakov z Lyonom. Francoski notranji minister Bernard Cazeneuve je namreč prepovedal njihov prihod, saj ne more zagotoviti zadostnega števila policijskih sil, ki so nadpovprečno zasedene po nedavnih terorističnih napadih v Parizu. »Dogodki 13. novembra so varnostna opozorila dvignili na najvišjo raven. Ne moremo zagotoviti varnostnih sil, ki bi skrbele za obnašanje navijačev,« so pojasnili z ministrstva. Privrženci obeh klubov so sicer znani po medsebojnih spopadih, zadnji se je zgodil v uvodnem dvoboju lige prvakov 16. septembra v Belgiji.

Navijaški izgredi pred bundesligaškima dvobojema

Gelsenkirchen - Policija v Gelsenkirchnu pa je imela sinoči polne roke dela z nasilnimi navijači pred bundesligaškim derbijem med Schalkejem in Bayernom (1:3). Münchenski privrženci so namreč združili moči s pristaši Schalkejevega velikega tekmeca Bochuma in napadli pisarno za prodajo vstopnic. Poškodovanih je bilo več ljudi, policija pa je aretirala 196 oseb. Predsednik bavarskega giganta Karl-Heinz Rummenigge se je za neljube dogodke že opravičil in obsodil nasilje. Do navijaških izgredov je prišlo tudi pred dvobojem Borussie Mönchengladbach in Hannovra (2:1), pristaši obeh moštev so se stepli na vlaku, policija pa je domov vrnila gostujoče prenapeteže.