Nogometni svet: Marquez bo zaključil doma, Melo tri tekme na hladnem

Pri egiptovskem velikanu Zamaleku so že preklicali včerajšnjo napoved o izstopu iz domače lige.

Objavljeno
22. december 2015 20.41
FBL-EGYPT-ZAMALEK
G. L.
G. L.

Guadalajara - Znameniti mehiški nogometaš Rafael Marquez se je na jesen svoje kariere preselil v domači Atlas, kjer bo tudi zaključil športno pot. Nekdanji branilec Barcelone bo v Guadalajari nosil številko 4.

»Nekatere ljubezni so večne,« so ob naznanitvi vrnitve svojega »izgubljenega sina« čivknili pri omenjenem klubu, ki ga je mehiški reprezentant zapustil pri 20 letih. V Evropi se je najprej preizkusil v Monacu, s katerim je osvojil francosko prvenstvo, nato pa se je leta 2003 preselil v Katalonijo, kjer je dosegel praktično vse, kar je v klubskem nogometu mogoče doseči. Štirikrat je osvojil državni naslov v Španiji, dvakrat je postal evropski prvak, enkrat pa tudi svetovni klubski prvak.

Leta 2010 se je preselil v v ameriško ligo k moštvu New York Red Bulls, tri leta kasneje pa okrepil mehiški Leon, s katerim je dvakrat postal državni prvak. Avgusta lani se je še enkrat vrnil v Evropo, v Italijo k Hellasu iz Verone.

O upokojitvi kljub 36 letom ne razmišlja, kar je potrdil že oktobra, ko je namignil, da si nadvse želi vrniti k Atlasu.

Zamalek umika grožnjo

Eden največjih klubov v Egiptu Zamalek je po nedeljski tekmi proti El-Gaishu napovedal, da bo zaradi nepravilnih sodniških odločitev izstopil iz lige, že danes pa so pri egiptovskem velikanu svojo odločitev spremenili. Že jutri bodo odigrali tekmo proti Ghazl El Mahallahu, bodo pa vložili tožbo.

Vodstvo ekipe iz Kaira je že pred tekmo z El-Gaishom zahtevalo menjavo sodnika, bilo pri tem neuspešno. Sodnik Mahmoud Al Banna je nato že v četrti minuti pokazal rdeči karton branilcu Zamaleka Aliju Gabru, kasneje pa dosodil še dve enajstmetrovki v škodo aktualnih prvakov.

Vodilni možje kluba so po prespani noči odločili, da izstop iz lige ne koristi nikomur, si pa želijo korenitih sprememb v ligi. Predsednik kluba Mortada Mansour je novinarjem danes pojasnil, da ima posnetke in dokumente, ki dokazujejo jemanje podkupnine sodnikov, vse vpletene pa bo poimensko tudi razkril.

Melo bo počival na treh

Soigralec Samirja Handanovića pri milanskem Interju Felipe Melo bo moral po »kung fu« vložku na tekmi z Laziem prisilno počivati na treh tekmah. Vodstvo italijanskega prvenstva je Brazilčev štart nad vezistom Rimljanov Lucasom Biglio, ki ga je Brazilec v 90. minuti z visoko dvignjeno nogo zadel v ramo, ocenilo kot neprimeren in prenevaren.

Poleg Mela je konec tedna v Italiji rdeči karton prejel tudi napadalec Rome Edin Džeko, ki bo moral zaradi žaljenja sodnika počivati na dveh tekmah.

.