Nogometni svet: Real dokončno brez pokalnega tekmovanja, Morata ostaja v Torinu

Špansko športno razsodišče je zavrnilo pritožbo madridskega Reala, ki je bil izključen iz španskega pokala.

Objavljeno
10. december 2015 21.22
FBL-ESP-LIGA-REALMADRID-GETAFE

Madrid - Vodstvo madridskega Reala se je pritožilo nad odločitvijo vodstva španske nogometne zveze (RFEF), ki ga je izključilo iz španskega kraljevega pokala, vendar pa je nacionalno športno razsodišče zavrnilo pritožbo, tako da so Madridčani dokončno ostali brez pokalnega tekmovanja.

Real je bil izključen zaradi napake, ki si jo je privoščil na tekmi šestnajstine finala španskega pokala. Madridčani so v igro poslali Rusa Denisa Čeriševa, ki pa ni imel pravice nastopa, saj je v prejšnji sezoni, ko je bil posojen Villarrealu, v tem tekmovanju prejel tri rumene kartone in bi moral prestati kazen tekme.

Pri Realu so to prepozno ugotovili in Čeriševa v drugem polčasu posadili na klop, vendar pa je bila škoda storjena. Španska nogometna zveza jih je izključila iz tekmovanja, pomagala ni niti pritožba.

»Vsak klub je odgovoren za preverjanje, ali njihovi igralci lahko igrajo,« so v svoji odločitvi zapisali pri španskem nacionalnem športnem razsodišču.

Podoben primer so imeli v Španiji že septembra. Takrat je Osasuna uporabila igralca, ki ni imel pravice nastopa, za kazen pa je bila izključena iz tekmovanja.

Morata bo še naprej igral za Juventus

Španski napadalec Alvaro Morata je podaljšal pogodbo s torinskim Juventusom do konca junija 2020. Španec se je italijanskemu klubu pridružil lani iz madridskega Reala in na 65 tekmah dosegel 18 golov.

Morata je z Juventusom doslej osvojil tri lovorike. Torinčani so bili v pretekli sezoni najboljši v italijanskem prvenstvu in domačem pokalu, v tej sezoni pa so dobili domači superpokal.