Nogometni svet: Švicar na klopi Kosova

Leicester se je lahko v sezoni 2016/17 pohvalil z 258 milijoni evrov prihodkov in 80 milijoni dobička.

Objavljeno
03. marec 2018 08.59
FBL-KOS
J. P.
J. P.

Priština - Nogometna reprezentanca Kosova ima novega selektorja. Po domačem strokovnjaku Albertu Bunjakiju bo klop zasedel tujec, 66-letni Švicar Bernard Challandes, nekdanji trener Young Boys, Servetta, Züricha in Siona, v letih 2014 in 2015 pa tudi že armenski selektor. »Veliko kosovskih nogometašev igra v Švici in Bernard jih dobro pozna,« je poudaril prvi mož kosovskega nogometa Fadil Vokrri. Ognjeni krst Challandesa čaka maja v prijateljskem dvoboju z Malto.

Cavalieri drugič na Otoku

Nekdanji brazilski reprezentančni vratar, izkušeni 35-letni Diego Cavalieri, ki je v zadnjih sedmih letih zbral več kot 200 ligaških nastopov za Fluminense, se vrača na Otok. Potem ko je med letoma 2008 in 2010 že branil barve Liverpoola, bo do konca sezone pomagal angleškemu prvoligašu Crystal Palaceu, ki se krčevito bori za obstanek, ta čas je na 17. mestu dvajsetčlanske razpredelnice.

Leicester pridelal za 80 milijonov dobička

Pri senzacionalnem angleškem šampionu izpred dveh let, Leicestru, so javno obelodanili finančne rezultate minule sezone, v kateri je klub prvič tekmoval med evropsko elito, v ligi prvakov, v kateri se je prebil vse do četrtfinala. Leicester je imel kar 258 milijonov evrov prihodkov, ki jih je v primerjavi s sezono prej skoraj podvojil, po plačanih davkih pa se je lahko pohvalil z 80 milijoni evrov dobička, ki ga bodo v kolektivu namenili za izgradnjo sodobnega trenažnega kompleksa in ojačanje igralskega kadra.