Nogometni svet: Valverde le še korak od Barcelone, Allardyce ima vsega dovolj

Ernesto Valverde je zapustil baskovski Athletic Bilbao pred pričakovanim podpisom pogodbe z Barcelono. 

Objavljeno
24. maj 2017 10.36
N. Gr.
N. Gr.

Bilbao - Katalonski mediji že nekaj dni poročajo, da dvomov ni več - na klopi Barcelona naj bi Luisa Enriqueja nasledil Ernesto Valverde, ki je letos vodil baskovski Athletic Bilbao. Manjkal naj bi le še podpis na papirju. 

Včeraj zvečer je tudi vodstvo Athletica potrdilo, da je Valverde že zapustil njihov klub. Valverde, ki je igral za Barcelono med letoma 1988 in 1990, bo svojo odločitev o koncu dela pri Athleticu sporočil danes na novinarski konferenci skupaj s predsednikom kluba Josujem Urrutio.

Valverde je bil na čelu baskovskega kluba štiri sezone, v tem času pa je osvojil eno lovoriko - španski superpokal po zmagi nad Barcelono leta 2015. Španski mediji poročajo, da naj bi pri Barceloni že v ponedeljek imenovali 53-letnika za novega trenerja.

Allardyce ima nogometa dovolj

Sam Allardyce se je po blamaži in aferi na angleški klopi v drugi polovici lanske sezone potiho vrnil ob igrišča in spet pokazal, zakaj gre za enega najbolj cenjenih trenerjev v Angliji. Ko je prišel na klop Crystal Palacea, je bil londonski klub v razsulu in na mestih, ki vodijo v championship, pod vodstvom Allardycea pa so bili eno najbolj zanimivih moštev konca sezone, ki so jo končali na solidnem 14. mestu. 

Dvainšestdesetletnik, ki je vodil Anglijo na le eni tekmi, je ob tem dejal, »da nima nobenih ambicij, da bi prevzel vodenje kakšnega drugega kluba«.