»Norec« Gattuso kaznovan s štirimi tekmami prepovedi igranja

Evropska nogometna zveza je le kaznovala vezista AC Milana Gennara Gattusa, ki je na tekmi osmine finala lige prvakov fizično obračunal s pomočnikom trenerja Tottenhama Joejom Jordanom. UEFA je kontroverznega Italijana za njegove nešportne poteze kaznovala s štirimi tekmami prepovedi igranja.

Objavljeno
21. februar 2011 18.54
David Osojnik, delo.si
David Osojnik, delo.si
Ljubljana - Uefa se je tako relativno hitro odzvala na nešportne poteze Gennara Gattusa, ki so zaznamovale sredin obračun osmine finala lige prvakov med domačim AC Milanom in moštvom Tottenham Hotspur. Kontroverzni vezist je namreč ob zaostanku z 0:1 povsem izgubil živce in pomočnika trenerja Tottenhama Joeja Jordana zgrabil za vrat. Ob zaključku dvoboja mu je Gattuso namenil tudi udarec z glavo v predel obraza in si zato upravičeno prislužil kazen Uefe.

Diciplinska komisija je Italijanu danes prisodila štiri tekme prepovedi igranja, že med tekmo pa si je za svoje poteze prislužil tudi rumeni karton, kar pomeni, da bo skupaj odsoten kar pet tekem. »Rossoneri« na Gattusa v ligi prvakov praktično ne morejo več računati, saj bi ponovno lahko zaigral le v primeru, da se Milan prebije vse do velikega finala. V klubu so sicer upali na manjšo kazen za svojega zvezdnika in v ta namen tudi pripravili obsežno dokumentacijo, s katero so skušali omiliti njegovo dejanje.

»To, kar je storil Rino, zagotovo ni bila primerna poteza. Ampak ob tem morate razumeti tudi, da je bila poteza grobo izzvana,« mu je s sporočilom za javnost v bran stopil tudi podpredsednik kluba Adriano Galliani. Očitno pa je, da njegove besede in hitro javno opravičilo Gattusa nista omajala članov disciplinske komisije, ki so grobemu vezistu dodelili nič kaj ostro kazen.

»Rino« ima sedaj tri dni časa, da se na odločitev Uefe pritoži.