Nori četrtek: bizaren avtogol, maratonske enajstmetrovke

Rijeka se je v skupinski del evropske lige prebila po čudežnem odbitku, Milan je izvajal kar 12 kazenskih strelov. Najprej tudi Crvena zvezda in Dinamo.

Objavljeno
02. oktober 2020 08.17
Posodobljeno
02. oktober 2020 09.08
Igralci Kobenhavna se niso mogli sprijazniti s kruto usodo. FOTO: Reuters
Ljubljana - Sinočnje tekme zadnjega kroga kvalifikacij za evropsko ligo še vedno burijo duhove. Najbolj odmevata podvig Rijeke z neverjetnim avtogolom in maratonsko izvajanje enajstmetrovk, po katerih se je v skupinski del prebil Milan.



Rijeka, ki jo vodi Simon Rožman, je zmagala v Koebenhavnu z 1:0. Domači igralec Peter Ankersen je v 20. minuti nesrečno žogo odbil v svoja vrata, potem ko se je ta odbila od prečke in ga zadela v telo. Adam Gnezda Čerin je igral vso tekmo za hrvaške pokalne prvake.



Napredovala sta tudi Crvena zvezda in zagrebški Dinamo (Petar Stojanović vso tekmo), pa tudi evropski velikan Milan, ki je po enajstmetrovkah zmagal na Portugalskem. Po rednem delu je bil izid 2:2, Rio Ave in Milan pa sta izvedla po 12 kazenskih strelov, končni izid je bil 9:8 za Milan, za katerega sta bila junaka avtor zadnjega gola Simon Kjaer in vratar Gianluigi Donnarumma, ki je odbil zadnji strel. Zlatan Ibrahimović ni igral, ker je v karanteni po okužbi s koronavirusom.



Sporting Andraža Šporarja je kar z 1:4 doma izgubil proti Lasku. Šporar je v igro prišel v 71. minuti, ko je že padel zadnji gol. Tottenham se je s 7:2 znesel nad Maccabijem iz Haife. Tri gole je dosegel Harry Kane. Sarajevo je z 0:1 doma klonilo proti Celticu iz Glasgowa.

image
Nelson Monte je bil eden od igralcev Ria Ava, ki niso zadeli 11-metrovke. FOTO: Rafael Marchante/Reuters


Žreb skupin bo danes ob 13. uri v Nyonu. Sodelovalo bo 48 ekip, ki se bodo merile za 24 mest v izločilnih bojih. Tam se jim bo pridružilo 12 ekip iz lige prvakov.

Ararat-Armenia : Crvena zvezda 1:2 (0:1), Cluj : KuPS Kuopio 3:1, Dinamo Zagreb : Flora Tallinn 3:1, Liberec : Apoel 1:0, Malmö : Granada 1:3, Charleroi : Lech 1:2, Rosenborg : PSV 0:2, Hapoel Beer Sheva : Plzen 1:0, Legia : Qarabag 0:3, Sarajevo : Celtic 0:1, Dinamo Brest : Ludogorec 0:2, Standard Liege : Fehervar 3:1, Koebenhavn : Rijeka 0:1, Dundalk : Klaksvik 3:1, Young Boys : Tirana 3:0, Basel : CSKA Sofija 1:3, Rangers : Galatasaray 2:1, AEK Atene : Wolfsburg 2:1, Rio Ave : Milan 10:11 (11-metrovke), Tottenham : Maccabi Haifa 7:2, Sporting : Lask Linz 1:4.