Norveški vratar Jarstein norel, Oblak vesel, ker je izkoristil priložnost

Po tekmi z Norveško: predsednik NZS opozarja, da je pred našo izbrano vrsto še ogromno tekem, Oblak vesel po dobrem nastopu.

Objavljeno
12. september 2012 12.43
Posodobljeno
12. september 2012 12.52
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Oslo - Slovenska nogometna reprezentanca je po uvodnih dveh tekmah kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2014 še brez točk. Po petkovem porazu proti Švici v Stožicah so izbranci Slaviše Stojanovića v zadnjih sekundah izgubili tudi tekmo na Norveškem. A v slovenskem taboru se še ne predajajo.

»Vse še velja kot doslej. Kvalifikacije so še dolge. Obstajajo ne samo teoretične, ampak tudi realne možnosti, da se uvrstimo na prvenstvo. Počakajmo, kako se bodo stvari odvijale v prihodnje. Tekem je še ogromno,« je po vrnitvi iz Osla za STA povedal predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin, ki je malce v šali pokomentiral tudi njegove dobre občutke pred prvima tekmama Slovenije v tem ciklu: »Težko si bom preprečil, da ne bi imel kakega občutka tudi v prihodnje, ampak ga vsaj javno ne bom več delil z mediji.«

»Seveda verjamem, da imamo še možnosti. Cela Slovenija bi morala verjeti v to, zato ker je na osmih tekmah do konca kvalifikacij na voljo še čisto dovolj točk. Skupina je izenačena, ne verjamem, da bo katera ekipa zbežala, čeprav ima Švica šest točk, ampak vse druge so pa pri treh. Nič še ni odločenega, ni pa več veliko prostora za napake, ne smemo več izgubiti prav veliko točk,"« je povedal mladi Oblak, ki meni, da je Slovenija po dveh tekmah brez točk tudi zaradi malce smole.

»Ne vem, kaj je glavni problem, da smo še brez točk. To selektor najbolj ve. Če pogledamo to tekmo z Norveško, smo v zadnji sekundi dobili gol, če ga ne bi, bi imeli točko. Na prvi tekmi je Švica dala dva gola iz dveh, treh priložnosti, tako da smo imeli pri tem tudi malo nesreče. Toda ekipa je kakovostna, lahko igra veliko bolje in to bomo od nje še videli, zagotovo,« pravi Oblak, ki ni bil preveč presenečen, ko mu je strokovni štab v hotelu dve uri pred tekmo sporočil, da bo on tokrat čuval slovensko mrežo in ne Jasmin Handanović, ki je na tekmi proti Švici zamenjal sicer prvega vratarja, poškodovanega Samirja Handanovića.

»Bil sem res zelo vesel. Ali sem to pričakoval? Jasmin je branil na prejšnji tekmi in je branil v redu. Toda odločili so se za zamenjavo, tako da sem bil vesel in to izkoristil, kolikor se je dalo,« je še povedal Oblak in o morebitni živčnosti pred tako pomembnim nastopom še dodal: »Star sem res 19 let, ampak sem profesionalec. Vsak dan treniram za to, tako da je to nekaj normalnega.«

Norveški vratar pobesnel ob novinarskem vprašanju

Vratar norveške nogometne reprezentance Rune Jarstein pa je po veliki zmagi opravil intervju za domačo televizijo TV2, ki pa se je hitro končal. Novinar je namreč Jarsteina vprašal, če je bil gol za vodstvo Slovenije njegova krivda, vratar pa je v jezi odvrgel slušalke in odkorakal stran, piše STA.

O jeznem ravnanju vratarja danes poročajo številni norveški mediji, ki so že pred tekmo kritizirali predstave ekipe, ki je v uvodnem krogu kvalifikacij izgubila proti Islandiji. Jarstein je bil domnevno slabe volje že nekaj dni, tako je med drugim pred tekmo pred hotelom v Oslu, v katerem je bivala norveška reprezentanca, s pestjo že grozil fotografu, ki ga je želel fotografirati.