Nov poraz Chelseaja, Mourinhu se stolček vse bolj maje

Od branilca naslova angleškega nogometnega prvaka z 2:1 boljši tudi vodilni Leicester. Poškodba Edena Hazarda.

Objavljeno
15. december 2015 00.35
FBL-ENG-PR-LEICESTER-CHELSEA
J. P.
J. P.

Ljubljana - Stolček trenerja branilca naslova angleškega nogometnega prvaka Chelseaja, razvpitega portugalskega lisjaka Joseja Mourinha, se vse bolj maje. Kako tudi ne, ko pa je londonski velikan vse nižje na razpredelnici premier league, po 16. kolih zaseda zgolj 16. mesto s štirimi zmagami in tremi remiji, deveti poraz pa mu je danes prizadejal vodilni Leicester, ki je tako zadržal dve točki naskoka pred prvim izzivalcem Arsenalom. Chelsea je po drugi strani le točko pred moštvi, ki jim grozi izpad iz angleške elite.

Leicester se je pred 32.054 navijači na štadionu King Power veselil zmage z 2:1, čeravno so imeli gostje pobudo in žogo kar dvetretjinsko v svojih nogah, tudi razmerje v kotih (8:1) priča o njihovi premoči. A kaj, ko je bila konica napada medla in je zmogla zgolj tri strele v domači okvir vrat, eden med njimi - rezervista Loica Remyja v 77. minuti - je prinesel ublažitev zaostanka in vsaj častni gol. Že pred tem je moral namreč Thibaut Courtois dvakrat po žogo v mrežo: v 34. minuti ga je matiral najboljši strelec te sezone Jamie Vardy s svojim petnajstim zadetkom, v tretji minuti nadaljevanja pa še Riyad Mahrez, ki je bil pri prvem golu podajalec.

Chelsea je v zadnjih desetih dvobojih vpisal pičli dve zmagi in zdaj za vodilnim Leicestrom zaostaja že neverjetnih 20 točk. Za nameček je Mourinho že v prvem polčasu ostal še brez Edena Hazarda, ki je dve minuti po tem, ko je prejel udarec, odšepal z zelenice, na drugi strani pa se je že v 17. minuti poškodoval Daniel Drinkwater.