Nova teroristična grožnja in odpoved v Belgiji, Francija nadaljuje prvenstvo

Zaradi terorističnih groženj so v Bruslju odpovedali tekmo 16. kola med Lokerenom in Anderlechtom.

Objavljeno
21. november 2015 14.04
TOPSHOTS-FBL-FRA-LIGUE1-NICE-LYON-TRIBUTE
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si
Bruselj - Vodstvo prve belgijske nogometne lige je danes zaradi terorističnih groženj v Bruslju odpovedalo tekmo 16. kola med Lokerenom in Anderlechtom. Tekma bi morala biti na sporedu danes popoldne, a so jo iz varnostnih razlogov preložili. Preostale tekme 16. kola belgijske lige, tri bodo danes, tri pa v nedeljo, bodo odigrane po predvidenem urnikom.

V sporočilu za javnost je zapisalo, da ni razlogov za odpovedi, saj naj bi najvišja stopnja nevarnosti veljala le za širše območje Bruslja, kjer pa ta konec tedna prvoligaških srečanj ni. So pa v drugi belgijski ligi odpovedali tekmo med ekipama Royal White Star iz Bruslja in ekipo Coxyde, odpovedanih je tudi nekaj tekem iz amaterske lige, že v prejšnjih dneh oz. vse od napada v Parizu pa je iz istih razlogov odpadlo še kar nekaj drugih športnih prireditev.

V Franciji po urniku

Odločeni, da bodo nemoteno nadaljevali s prvenstvom, pa so v Franciji. Četudi so številni nogometaši izrazili skrb zaradi terorističnih grožnenj, je športni minister Thierry Braillard sporočil, da za zdaj ni predvidenih sprememb, saj se trudijo, da bi življenje čim prej spet prešlo v normalne tirnice. Bo pa seveda na tekmah povečana varnost, navijače bodo temeljito pregledovali, vstopa ne bodo dovolili gostujočim podpornikom.

Francoski prvaki PSG bodo na tekmi proti Lorientu v spomin na žrtve napadov na dresih nosili napise »Je Suis Paris«, njihovi tekmeci pa motiv Eifflovega stolpa.