»Novagol« na kolena spravil veliki Bayern

Slovenski reprezentančni napadalec Milivoje Novakovič je v 21. krogu nemške Bundeslige velikemu Bayernu iz Municha zabil kar dva zadetka in bil tako eden izmed glavnih junakov velike zmage Kölna (3:2).

Objavljeno
05. februar 2011 19.17
David Osojnik, delo.si
David Osojnik, delo.si
Köln - Moštvo Bayern Municha je na obračunu s Kölnom nujno potrebovalo vse tri točke, v kolikor so še želeli upati na boj za naslov nemškega prvaka. Prvouvrščeni Dortmund je namreč zbral že kar 51, medtem ko so Bavarci s 36 točkami trenutno na skromnem petem mestu.

Dolgo časa je kazalo, da bo četi Louisa van Gaala uspelo iztržiti maksimalni izkupiček, saj so po zadetkih Gomeza in Altintopa v prvem polčasu vodili že s 2:0. A kot se je izkazalo, je bil to račun brez krčmarja, saj so kozlički v drugem delu tekme zaigrali kot prerojeni. Najprej je v 55. minuti izid na 2:1 znižal Clemens, nato pa je na sceno stopil še izjemno razpoloženi Milivoje Novakovič.

Slovenski reprezentančni napadalec je v 62. minuti z glavo lepo izkoristil podajo Peszka in iz neposredne bližine zabil gol za izenačenje. Van Gaal je takoj odreagiral in v igro poslal ofenzivnega Franka Riberyja, ki je odigral šele svojo prvo bundesligaško tekmo po 17. januarju. A tudi Ribery ni prinesel preobrata, saj je v 72. minuti sledila nova leta poteza »Nove«. Po globinski podaji se je namreč znašel sam pred gostujočim vratarjem Thomasom Kraftom in brez večjih težav zabil gol za zmago nad Bayernom.

»Zapravili smo odlično priložnost, da ostanemo na samem vrhu lestvice. Prav neverjetno je, kako smo zapravili tekmo po tako odličnem prvem polčasu. Po tistem, ko smo zaostajali s 3:2 smo močno pritisnili, a je blo žal že prepozno,« se zamujene priložnosti zaveda Van Gaal. Na nasprotni strani je bil razumljivo precej bolj zadovoljen trener Kölna Frank Schafer: »Osvojili smo velik tri točke. Ponosen sem na svoje fante, saj so iz izgubljenega položaja usvtvarili zmago. Res sem nepopisno vesel«.

Mojstrovini Novakoviča si lahko ogledate v spodnjih videoposnetkih