Novakovič sanjsko: dvojček tudi Mainzu

Milivoje Novakovič je ujel sijajno strelsko formo. V minulem kolu je z dvema goloma zlomil Bayern, v 22. kolu bundeslige pa je ponovil podvig še za zmago proti Mainzu s 4:2.

Objavljeno
14. februar 2011 09.24
G. N., šport
G. N., šport
Köln – S sedmo ligaško zmago se je Köln povzpel na 13. mesto, naš strelec, ki mu je od prve do zadnje minute na igrišču imenitno asistiral Mišo Brečko, pa je zabil še 8. in 9. ligaški gol v sezoni. Novakovič je v dobrem tednu nasul pet golov.

Včerajšnja v derbiju karnevalskih mest sta bila spet mojstrska: pri prvem za 2:1 je spretno podstavil glavo, pri drugem za 4:1 pa je v pobegu prefinjeno preigral tekmečeva štoperja in nato s strelom s 7 m z leve strani matiral še Mainzovega vratarja.
»Kar smo videli v tej tekmi, je enostavno izjemno. Pokazalo se je, česa smo sposobni. Nogomet je lahko sila zabaven,« je žarel ljubljenec domačega občinstva Lukas Podolski, tudi strelec dveh golov.

Bayernov par kot Messi-Xavi

Borussia Dortmund je z nesrečnim golom v sodnikovem podaljšku v Kaiserslauternu izgubila dve točki in pri tekmecih, zlasti pri Bayerju (zaostaja 10 točk) in Bayernu (13), obudila upanje, da je do konca vendarle še ulovljiva. »Zmaga ne bi bila zaslužena,« je priznal Borussiin trener Jürgen Klopp. V Münchnu je vriskal od veselja Louis van Gaal. Prvič v tej sezoni sta skupaj igrala Franck Ribery in Arjen Robben in Hoffenheim je odšel domov s štirimi žogami v mreži. »Z njima smo ustvarjalnejši. Za nas sta tako pomembna kot Messi in Xavi za Barcelono,« je priznal van Gaal.

Ballack spet poškodovan

Potem ko je izpustil prvi del lige in se komaj vrnil na igrišča, si je nekdanji kapetan Nemčije Michael Ballack spet poškodoval levo koleno, na katerem je že prestal operacijo. Resnost poškodbe še ni znana.