Novi trener Palerma: Iličić in Pastore sta izjemna igralca

Nogometaši Palerma že trenirajo pod taktirko novega trenerja Sersa Cosmija, ki se je na klop siciljanskega kluba usedel po nedavnem odhodu Delia Rossija. Cosmi se je že uradno predstavil ter komenitral tudi predstave slovenskega reprezentanta Josipa Iličića, s solzami v očeh pa se je poslovil tudi Rossi.

Objavljeno
02. marec 2011 11.24
David Osojnik, delo.si
David Osojnik, delo.si
Palermo - Italijanski strateg Serse Cosmi je že trinajsti trener Palerma, odkar je klub leta 2002 kupil poslovnež Maurizio Zamparini, ki opravlja funkcijo predsednika kluba. Sicilijansko moštvo ima visokoleteče cilje, saj si želijo prihodnjo sezono igrati v evropski ligi, letos pa si želijo poseči po italijanskem pokalu. Za preboj v finale pa bodo morali najprej ugnati letos izjemno učinkovito moštvo AC Milana.

Po sramotnemu porazu proti Udineseju minuli konec tedna (7:0!) je Zamparini besno odslovil zdaj že nekdanjega trenerja Delia Rossija. »Moštvo je "pokvarjeno". Rossi je uničil moj Palermo,« je rohnel Zamparini, ki je takoj odreagiral in na mesto trenerja ustoličil Cosmija.

»Takšen poraz je zagotovo težko pozabiti, zato menim, da me najprej čaka nekaj psihološkega dela. Problemi obstajajo v prav vseh klubih, zato menim, da nam jih bo uspelo rešiti s kakovostjo,« je novi trener Palerma dejal na svoji uradni predstavitvi.

»Predsednik Zamparini je oseba, ki si želi klub popeljati naprej. Dejal mi je, da je njegov glavni cilj uvrstitev v prestižno ligo prvakov,« je še dejal 52-letni Cosmi in se dotaknil tudi predstav slovenskega reprezentanta Josipa Iličića: »Strinjam se, da Iličić in Pastore v zadnjem času ne navdušujeta s svojimi predstavami, a tudi preostali člani moštva ne igrajo dobro. Menim, da sta oba izjemna nogometaša, ki lahko in morata napredovati v svoji igri.«

Pred tem pa je imel tiskovno konferenco tudi Rossi, ki se je v čustvenem nagovoru poslovil od kluba, njegovih nogometašev in tudi najbolj zvestih privržencev. »Kritika mojega dela me ne moti, ne bom pa sprejel osebnih napadov name. Tudi jaz imam svoj ponos,« se je s solzami v očeh branil Rossi in dodal: »Hvala vsem. Prosim, ne planite v jok, saj to počnem že jaz in bo tako sloves še precej težji.«