Novo »darilo« za Real - Sergiu Ramosu le tekma prepovedi

Sergio Ramos bo po rdečem kartonu na el clasicu počival le eno tekmo, kar je razburilo špansko javnost.

Objavljeno
26. april 2017 13.02
TOPSHOT-FBL-ESP-LIGA-REALMADRID-BETIS
N. Gr.
N. Gr.

Madrid - Kapetan madridskega Reala Sergio Ramos je na el clasicu po grdem prekršku nad Lionelom Messijem prejel neposredni rdeči karton in potem povsem izgubil živce. Najprej je sodniku Alejandru Joseju Hernandezu povedal nekaj krepkih, soigralci so ga nato na silo odvlekli proti robu igrišča, nato pa je cinično zaploskal še četrtemu sodniku in jezno odkorakal v garderobo.

Real je tekmo izgubil, kapetanu belega baleta pa se je obetala daljša prepoved nastopanja. A je Ramos začuda ni prejel, počival bo le tekmo zaradi rdečega kartona, njegova nešportna reakcija pa je začuda ostala nekaznovana. To je razburilo predvsem nogometaše Barcelone, saj je za podobno reakcijo njihov zvezdnik Neymar dobil tri tekme prepovedi, posledično je moral izpustiti tudi el clasico v Madridu.

Odločitev v primeru Ramos je nova v vrsti sumljivih sodniških odločitev, ki so šle v zadnjih 14 dneh vse po vrsti v korist Reala. Sumljiva je bila predvsem tekma proti Bayernu, tudi na el clasicu pa bi Real že pred rdečim kartonom Ramosa lahko ostal brez Casemira, ki je storil nekaj grobih prekrškov. 

Ramos bo izpustil le današnje gostovanje v La Coruni, potem pa bo Realu lahko pomagal na poti do španskega naslova. Real in Barcelona sta trenutno poravnana na vrhu La Lige, a ima ekipa iz Madrida tekmo manj.