NZS podpira Platinija

Sedem balkanskih nogometnih zvez, med njimi tudi slovenska, je podprla predsednika UEFA pri dokazovanju nedolžnosti v primeru FIFA.

Objavljeno
28. november 2015 17.43
FBL-FIFA-CORRUPTION
Š. Ro.
Š. Ro.
Budva - Predsednik Evropske nogometne zveze (UEFA) Michel Platini ima podporo sedmih balkanskih nogometnih zvez, med njimi tudi slovenske. Francozu so podporo izrekli predstavniki nogometnih zvez Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Makedonije, Slovenije, Srbije, Albanije, Bolgarije, Grčije, Romunije, Črne gore in tudi Cipra.

Sestanek v Budvi je bil sicer prvi, ki so se ga udeležili tudi predstavniki zvez Albanije, Bolgarije, Grčije, Cipra in Romunije, s čimer se je razširjeno balkansko nogometno gibanje povzpelo do številke 11.

Predstavniki zvez so izrazili hvaležnost in priznanje Platiniju ter mu izrazili polno podporo pri dokazovanju nedolžnosti v korupcijski aferi in pri kandidaturi za predsednika FIFA. Podali so zahtevo Uefini etični komisiji, da naj odločitev o trenutno suspendiranem Platiniju sprejme po hitrem postopku, da z njo ne bi vplivali na prihajajoče volitve predsednika Fife.

Slovenijo so na zasedanju zastopali Aleksandar Čeferin, Aleš Zavrl, Ilija Kitić in Željko Pavlica.