Oblak ta hip najboljši vratar v Španiji

Slovenski reprezentant Jan Oblak je prejel le šest golov na dvanajstih tekmah španskega prvenstva.

Objavljeno
23. november 2015 19.04
Spain Soccer Champions League
Miho Dobrašin
Miho Dobrašin

Ljubljana - Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak (22) je na uvodnih dvanajstih prvenstvenih tekmah v vratih Atletica iz Madrida prejel zgolj šest zadetkov, s čimer je v najboljšem položaju v boju za naziv najboljšega vratarja španskega prvenstva.

Priznanje Zamora, ki ga tamkajšnji športni časnik Marca podeljuje vse od leta 1959, imenuje pa se po legendarnem vratarju Ricardu Zamori, bo na koncu sezone pripadlo vratarju, ki bo prejel najmanj zadetkov.

Jan Oblak je ob zadnjem gostovanju Atletica v Sevilli ob zmagi proti Betisu (1:0) svojo mrežo še enkrat več ohranil nedotaknjeno. Izkazal se je z nekaterimi dobrimi obrambami, podobno kot v prejšnjem kolu, ko je madridsko moštvo slavilo na domačem terenu proti Sportingu iz Gijóna prav tako z 1:0.

Oblaku (koeficient 0,5) na drugem mestu sledi vratar Málage Carlos Kameni iz Kameruna, ki je na 12 tekmah prejel 11 golov (koeficient 0,93). Sledijo Alphonse Aréola iz Villarreala, Germán Lux iz Deportiva in Gorka Iraizoz, ki brani za Athletic iz Bilbaa.

Vratar madridskega Reala Keylor Navas, ki je vodil na začetku sezone, je po domačem porazu proti Barceloni (0:4) izgubil ogromno. Podobno kot njegovo moštvo, ki po novem zaostaja tudi za mestnim tekmecem Atleticom.