Oblakovi brez težav v osmino finala

Liga prvakov: neznanka le še razplet v skupini B. Branko Ilić z Astano upa na evropsko ligo.

Objavljeno
26. november 2015 01.20
M. F.
M. F.
Ljubljana – Slovenski reprezentant Jan Oblak si je tekmo pred zadnjim dejanjem skupinskega dela v ligi prvakov že zagotovil nastop v osmini finala. Njegov Atletico Madrid je bil v 5. kolu pred domačimi navijači premočan za Galatasaray (2:0). Razplet napredovanja je znan tudi v skupinah A in D, gneča za preboj vlada le v skupini B.

Z zanimivo statistiko so postregle sinočnje tekme 5. kola LP. Angelu Di Marii je pripadla čast 7000. gola v LP, prispeval ga je v 14. minuti proti Malmöju. Njegov PSG je nadigral švedske gostitelje (5:0) in si ob madridskem Realu, vodilnemu v skupini A, že zagotovil napredovanje v osmino finala. Nov podatek so statistiki pripisali h Cristianu Ronaldu, ki je za beli balet prvič v karieri prispeval dve podaji na eni tekmi; za končnih 4:3 proti Šahtarju je prispeval tudi dva gola.

V skupini C bo ob Atleticu v nadaljevanje napredovala tudi Benfica, v skupini D pa Juventus in Manchester City. Oblak včeraj proti gostom iz Turčije ni imel dela, razmerje v strelih na vrata je bilo 12:1. Njegovi soigralci so imeli tudi rahlo večjo posest žoge (51:49 v odstotkih), prvo ime večera pa je bil Antoine Griezmann z dvema goloma. Zanimivo, Francoz je že na prvem dvoboju s Turki iztržil enak rezultatski izplen kot včeraj.

Drugi polčas predzadnjega kola v skupinskem delu je postregel kar z 18 zadetki. Najmanj jih je bilo v skupini B, kjer se za preboj v osmino finala gnetejo tri ekipe. Dvoboj v Manchestru med »rdečimi vragi« in PSV se je končal brez golov, Wolfsburg pa je premagal CSKA.

Poleg Oblaka je od slovenskih nogometašev včeraj igral še Branko Ilić. Z Astano, ki lahko računa le še na pomlad v evropski ligi, je na domači tekmi proti Benfici iztržil točko.