Oblaku ob premiernem nastopu kar trije goli

Olympiakos v uvodnem kolu lige prvakov pokazal Atleticu, kdo je gospodar na domačem igrišču, Real napolnil Baslovo mrežo.

Objavljeno
17. september 2014 00.00
Posodobljeno
17. september 2014 06.00
FBL-ESP-LIGA-REALMADRID-ATLETICO
Mojca Finc
Mojca Finc

Ljubljana – Prvo kolo letošnje lige prvakov si bo dobro zapomnil najdražji slovenski nogometaš Jan Oblak. Včeraj je le doživel krstni nastop v vratih madridskega Atletica, ki je za njegov prestop odštel 16 milijonov evrov. A na gostovanju pri Olympiakosu je Škofjeločan dobil prvo hladno prho že v 18. minuti.

Trener Špancev Diego Simeone je gostovanje v Grčiji pred soočenjem na igrišču ocenil za najtežjega v skupini. »Olympiakos ima na domačem terenu odlično statistiko, njegova prednost so tudi strastni navijači. Res je, da smo imeli fantastično lansko sezono, vendar je ta zgodba že končana. Začenjamo z ničle. Ekipo sestavljamo dan za dnem,« je poudaril nekdanji argentinski reprezentant. Napeto tekmo so napovedovali tudi gostitelji. Vedoč, da je Atletico v državnem prvenstvu minuli konec tedna premagal madridski Real, je trener Olympiakosa Míchel o nasprotniku govoril z dodatnim spoštovanjem: »Simeone zelo dobro pozna moštvo in ve, kaj dela. Ustvaril je močno ekipo, je njen šef v pravem pomenu besede. Rezultati povedo vse,« se je zavedal, da sta obe moštvi pred zahtevno nalogo.

V prvem polčasu so se v Pireju uresničili pomisleki Simeoneja o močni statistiki Grkov. Oblak je bil prve hladne prhe deležen v 18. minuti, ko ga je premagal francoski branilec Arthur Masuaku, v 31. minuti je klonil še pod strelom nizozemskega reprezentanta Ibrahima Afellayja. Zaostanek je na 2:1 zmanjšal hrvaški as Mario Mandžukić v 38. minuti. V 73. je Oblak prejel še tretji zadetek, strelec je bil Mitroglouu. Končni rezultat 3:2 je postavil Antoine Griezmann štiri minute pred koncem tekme.

Poleg Oblaka je v prvi postavi tekmo začel še drugi slovenski predstavnik Roman Bezjak. Z Ludogorcem je gostoval na Anfieldu pri povratniku v ligo prvakov Liverpoolu. Z Otoka se je Bezjak vrnil s porazom 2:1; zadnja dva gola (Abalo za goste in Gerrard za Angleže) sta padla v sodnikovem dodatku.

Derbi večera med Dortmundom in Arsenalom je postregel s sedmimi aktualnimi svetovnimi prvaki na igrišču. Zmago so pred domačimi navijači vknjižili Dortmundčani (2:0).

Tekme 1. kola lige prvakov

Skupina A

Juventus - Malmö 2:0 (0:0)

(Tevez 59., 90.)

Olympiacos - Atletico 3:2 (2:1)

(Masuaku 13., Affelay 31., Mitroglou 73.; Mandžukić 38., Griezmann 86.)

Skupina B

Liverpool - Ludogorec 2:1 (0:0)

(Balotelli 82., Gerrard 90.; Abalo 90.)

Real Madrid - Basel 5:1 (4:1)

(Suchy a.g. 14., Bale 30., Ronaldo 31., James 37., Benzema 79.; Gonzalez 38.)

Skupina C

Benfica - Zenit 0:2 (0:2)

(rdeči karton Artur 18.; Hulk 5., Witsel 22.

Monaco - Leverkusen 1:0 (0:0)

(Moutinho 61.)

Skupina D

Borussia - Arsenal 2:0 (1:0)

(Immobile 45., Aubameyang 48.)

Galatasaray - Anderlecht 1:1 (0:0)

(Yilmaz 90.; Praet 52.)