Oboleli Özil vstal iz postelje in postal glavni junak topničarjev

Po sinočnji zmagi z 2:1 nad Manchester Cityjem se je Arsenal utrdil na drugem mestu angleškega prvenstva.

Objavljeno
22. december 2015 09.34
FBL-ENG-PR-ARSENAL-MAN CITY
Š. Ro.
Š. Ro.

London - Nogometaši Arsenala so sinoči na tekmi 17. kola angleškega prvenstva dosegli pomembno zmago v lovu na naslov, z 2:1 so premagali Manchester City. Topničarji so se tako utrdili na drugem mestu, za vodilnim leicesterjem pa zaostajajo za dve točki.

Sinočnjo zmago na štadionu Emirates sta z goloma že v prvem polčasu priborila Theo Walcott in Olivier Giroud, obakrat pa je bil podajalec Mesut Özil in bil po tekmi tudi glavni junak zmage. Nemški reprezentant je z igro, pa tudi požrtvovalnostjo navdušil trenerja Arsena Wengerja, saj je ves prejšnji teden bolan preživel v postelji. »Imel je vnetje pljuč, teden dni je bil v postelji, le včeraj je pred tekmo opravil en trening. Za igralca, ki ni mogel biti stoodstotno pripravljen, se je zelo izkazal,« je povedal trener o najboljšem podajalcu ekipe - v tej sezoni jih je zbral 15, le tri manj kot Cesc Fabregas, mi je vodilni v prvenstvu.

Pri prvem golu je sicer Walcott večino dela res opravil sam, a toliko pomembnejša je bila v sodnikovem podaljšku njegova v podaja do Girouda, ki je med nogami premagal vratarja Joa Harta. »Navsezadnje vedno potrebuješ igralca, ki tako dobro odda žogo do tistega, ki lahko zabije gol. V naši ekipi je Özil večino časa tisti igralec. On je tisti, ki psokrbi za zmago,« ga je še pohvalil Wenger.

Trener je bil sicer bolj zaskrbljen zaradi poškodbe Alexisa Sancheza, ki se zaradi težav s stegensko mišico ne bo vrnil vsaj še tri tedne. Za naslednje leto si je vsekakor zaželel, da moštvo ostane pri vrhu, četudi je o naslovu še prekmalu govoriti. Navijači namreč že razpravljajo o koncu 12-letnega čakanja. »Ni še čas, da bi govorili o tem, je pa res, da vanj močno verjamemo in da bomo na koncu sami odločali o njem. Spoznati moraš, da si zaslužiš zmagovati, na boj moramo biti pripravljeni na vsaki tekmi.«

City, ki zdaj za Arsenalom zaostaja za štiri točke, je v drugem polčasu sicer grozil s točko. V 82. minuti je izid znižal Yaya Toure, ki je mojstrsko zadel z razdalje v desni zgornji kot vrat Petra Čecha. Toda zaključni pritisk ni prinesel uspeha, trener Manuel Pellegrini pa je znova zmajeval z glavo, da njegovo moštvo prejema preveč golov. Angleški mediji že namigujejo, da so tudi njemu pri Cityju šteti dnevi in da si lastniki zelo želijo Pepa Guardiole, ki končuje svojo zgodbo v Bayernu.