Obup v Arsenalu: poškodovana tudi Fabregas in Walcott

Angleški prvoligaš Arsenal nadaljuje z zmagovitimi predstavami. Včeraj je v angleškem prvenstvu premagal Stoke City (1:0) in se na vrhu lestvice Manchester Unitedu približal na točko razlike.

Objavljeno
24. februar 2011 12.02
Š. Ro., delo.si
Š. Ro., delo.si
London - Vendar pa so nov uspeh topničarjev zasenčile nove poškodbe. Na seznam poškodovanih sta se namreč včeraj vpisala tudi dva izmed ključnih mož, Theo Walcott in Cesc Fabregas. Slednji je igro zapustil že po 15 minutah, zaradi poškodbe kite v podkolenskem zgibu, Walcott pa je 20 minut pred koncem obležal na tleh z izvinjenim gležnjem. Tako je že jasno, da bo mladi napadalec zamudil nedeljski finale pokala Carling proti Birminghamu na Wembleyju.

»Theo Walcott si je izpahnil gleženj, zato je na bolniški. Koliko časa bo trajalo okrevanje še ne vemo, gotovo pa še ne bo pripravljen za nedeljsko tekmo. O Fabregasovih težavah s kito bomo več vedeli po podrobnejših pregledih,« je povedal trener Arsene Wenger, ki ga številne poškodbe pred nadaljevanjem lige prvakov, angleškega prvenstva in pokala močno skrbijo. Za nastop na Wembleyju sta namreč vprašljiva tudi Robert van Persie in Laurent Koscielny, ki ga je včeraj zamenjal Sebastien Squillaci in dosegel zmagoviti zadetek za Arsenal. Wenger bo zlasti na povratni tekmi proti Barceloni na Nou Campu 8. marca obupno potreboval vsaj Fabregasa.