Od drugega čudeža Barcelona svetlobna leta daleč (VIDEO) 

Barcelona in Juventus sta se v povratni četrtfinalni tekmi lige prvakov razšla brez golov, Monaco zmagal tudi doma (3:1).

Objavljeno
19. april 2017 21.29
FBL-EUR-C1-MONACO-DORTMUND
J. P.
J. P.

Barcelona - Od še enega čudeža v izločilnih bojih nogometne lige prvakov je bila Barcelona oddaljena svetlobna leta. Če je v osmini finala z veličastno zmago s 6:1 izničila zaostanek s prve tekme proti PSG (0:4), ji Juventus danes podobnega podviga na štadionu Camp Nou ni dovolil. Zadržal je namreč zalogo treh zadetkov iz prvega četrtfinalnega dvoboja (3:0), mreži se tokrat nista zatresli, čeravno so se gostitelji na vse kriplje trudili in imeli - z izjemo uvodnih minut - popolno terensko premoč.

Italijanski velikan se je tako maščeval španskemu za finalni poraz v sezoni 2014/15 (1:3) in ostaja v igri za prvo elitno lovoriko po več kot dvajsetletni suši, nazadnje je namreč stara dama tron stare celine zasedla v davni sezoni 1995/96. Odkar na Barceloninem trenerskem stolčku sedi Luis Enrique, se je sploh prvič zgodilo, da njegovi varovanci v domačem obračunu lige prvakov niso zmagali (po kar petnajstih zaporednih uspehih), tokrat se jim je ponesrečilo kljub kar 61-odstotni posesti žoge, a kaj, ko so enkrat samkrat sprožili v okvir gostujočih vrat. 

Monacov 4x3, Mbappe rekordno

Zato pa so imeli gledalci kaj videti v drugem današnjem obračunu visokega tveganja v Franciji, v katerem je pravico delil Koprčan Damir Skomina. Monaco je z novo zmago s 3:1 potrdil uspeh že s prve tekme, gostovanja pri Borussii iz Dortmunda, ki se je danes sicer skušala vrniti v igro v prvih trenutkih drugega polčasa, ko je povratnik Marco Reus z mojstrovino znižal na 1:2, da ni prišlo do popolnega zasuka, pa je v 81. minuti poskrbel rezervist Valere Germain, ki je le nekaj sekund prej vskočil na igrišče in zadel po domala prvem dotiku žoge.

Zamenjal je sicer najstniškega fenomena Kyliana Mbappeja, ki je tekmečevo mrežo načel že v tretji minuti in postal z 18 leti in štirimi meseci najmlajši igralec v zgodovini lige prvakov z doseženimi petimi zadetki. To se mu je posrečilo v zgolj štirih zaporednih dvobojih. Pred odhodom na glavni odmor je domačo prednost podvojil Radamel Falcao po podaji Thomasa Lemarja, ki je kot asistent sodeloval tudi pri tretjem golu Monaca. Presenetljivi francoski kolektiv je na vsaki od (štirih) tekem končnice lige prvakov v tej sezoni prispeval po tri zadetke! 

BARCELONA : JUVENTUS 0:0 (0:0) - izid prve tekme 0:3

MONACO : BORUSSIA DORTMUND 3:1 (2:0) - izid prve tekme 3:2

Strelci: 1:0 - Kylian Mbappe (Benjamin Mendy, 3.), 2:0 - Radamel Falcao (Thomas Lemar, 17.), 2:1 - Marco Reus (Ousmane Dembele, 48.), 3:1 - Valere Germain (Thomas Lemar, 81.).