Odgovorni bi lahko storili več

Precej potiho se je, z novim zmagoslavjem Mariborčanov, končalo državno prvenstvo v dvoranskem nogometu.

Objavljeno
04. maj 2017 02.15
Aljaž Vrabec
Aljaž Vrabec
Litija – Daleč od oči, daleč od srca je v Litiji padel zastor nad klubsko sezono slovenskega dvoranskega nogometa. Državni naslov so ubranili igralci iz Maribora in potrdili najširši nabor kakovostnih nogometašev v Sloveniji. Kakšna bo prihodnost, bo odvisno predvsem od prestopnega roka.

Čeprav bo Slovenija prihodnje leto gostila evropsko prvenstvo v dvoranskem nogometu in se tudi pri nas dviguje zanimanje za ta šport, je precej neposrečena ideja, da je ena od finalnih tekem državnega prvenstva skoraj istočasno kot polfinalna poslastica lige prvakov med Realom in Atleticom. Odgovorni bi lahko poskrbeli tudi za televizijski prenos, saj so bili vendar v finalu nekateri prepoznavni slovenski reprezentanti. Tako pa je šel finale državnega prvenstva mimo nogometne javnosti skoraj povsem naskrivaj.

Poteze Alena Fetića, Mateja Fiderška, Žige Čeha, Denisa Totoškovića pri Mariboru in Gašperja Vrhovca ter Brazilcev Huga in Matheusa pri Litiji bi si zaslužile več pozornosti. Nekatera preigravanja, podaje in goli so navdušili zbrane na tribunah, na koncu pa je državni naslov spet pristal v Mariboru. Štajersko moštvo je v finalu slavilo s 3:1 v zmagah. V Mariboru bodo nedvomno slavili tudi v prihodnji dneh. Tik pred novim državnim naslovom je namreč tudi mariborska zasedba »velikega« nogometa iz Ljudskega vrta.

»Vesel sem in ponosen na storjeno. Povsem zasluženo smo postali državni prvaki. Hvala igralcem, upravi in strokovnemu štabu. Za nami je izvrstna sezona. Niti v sanjah si nisem predstavljal, da se bo tako končalo. V celotni sezoni nas je v rednem delu premagal le Oplast, v evropskih kvalifikacijah pa smo v šahu držali tudi aktualnega zmagovalca lige prvakov iz Madrida,« je bil zadovoljen mariborski trener Robert Grdović.

Finale je bil precej izenačen. Od štirih tekem so kar na treh odločali kazenski streli iz šestih metrov, pri čemer so imeli dvakrat mirnejše živce mariborski nogometaši. Tako je bilo tudi na zadnji tekmi v Litiji, potem ko je Maribor do izenačenja prišel le dve sekundi pred zadnjim zvokom sirene. Tolažilna nagrada za igralce iz Litije je, da so prejeli naziv najbolj poštene ekipe minule sezone (nagrada fair-play).

Če bodo Mariborčani ostali v podobni zasedbi, bodo nedvomno favoriti tudi v prihodnji sezoni. Kljub temu bo prišlo do določenih sprememb. V igri za prihod so nekateri slovenski reprezentanti, prav tako imajo sedanji igralci ponudbe iz tujine. Za korak naprej v ligi prvakov bi v Mariboru potrebovali še kakšnega vrhunskega nogometaša več. V vsakem primeru bo prihodnja sezona nekaj posebnega, saj bo pozimi evropsko prvenstvo na slovenskih tleh v dvorani Stožice.