Odpadla Zahović in Črnigoj, novi Kekov adut Adam Gnezda Čerin

Matjaž Kek: S Primožem Gliho sva se hitro dogovorila.

Objavljeno
07. oktober 2019 06.45
Posodobljeno
07. oktober 2019 06.45
»Tekma z Avstrijo bo izjemno pomembna, toda najprej moramo opraviti prvi izpit, ki bo v Skopju,« je prepričan Matjaž Kek. FOTO: Leon Vidic
Slovenci odštevajo dneve do nedeljskega spektakla v Stožicah, vstopnice za sosedski derbi z Avstrijo poganjajo le še črni trg … »Toda najprej so na vrsti Makedonci,« opozarja navijače in predvsem svoje adute Kek, ki bo v naslednjih dneh večino časa vendarle namenil optimalni pripravi in zbranosti svojih adutov, kot so Jan Oblak, Josip Iličić, Andraž Šporar in drugi; tudi brezhibna taktična priprava na tekmeca je seveda zaman, če pozabiš na lastne odlike.

»Vse močneje razmišljam o naših igralcih, z nekaterimi sem se v zadnjih dneh slišal tudi prek telefona. V resnici komaj čakam, da se začne 'operacija Skopje'. Tekma z Avstrijo bo izjemno pomembna, toda najprej moramo opraviti s prvim izpitom, ki bo v Skopju,« je pojasnil Mariborčan. Konec tedna sta z njegovega seznama za četrtkovo in nedeljsko tekmo odpadla Domen Črnigoj, s katerim so v Švici očitno prehitevali dogodke, in Luka Zahović, ki je vsaj delno načet že več mesecev. Kolektivu, ki bo prebival v Ljubljani, vadil pa na Brdu pri Kranju, se bo zato priključil Adam Gnezda Čerin, 20-letnik, ki je nedavno prestopil iz Domžal v bavarski klub Nürnberg.



»Morali smo se odzvati. Poklical sem Primoža Gliho, selektorja reprezentance U-21, ki jo konec tedna čaka močna tekma z Anglijo. Hitro sva se dogovorila, da bo oktobra s selekcijo A tudi Adam Gnezda Čerin. Spremljam ga že dolgo, pred njim je velik izziv, imenovan nemški nogomet, tokrat bo dobil priložnost v A selekciji Slovenije,« je povedal Kek. Gnezda Čerin je že preizkusil raven 2. bundeslige v 17 minutah tekme Nürnberga in Karlsruheja.