Olimpija je bila mejnik, odtlej le navzgor

Hrvaški napadalec pri Krki Josip Fuček je v tednu dni zabil gol Rudarju in Olimpiji.

Objavljeno
26. september 2014 00.36
Gorazd Nejedly, šport
Gorazd Nejedly, šport

Ljubljana – Krka se je uspešno odzvala na domači ligaški spodrsljaj z Radomljami. Premagala je dotlej neporaženo Olimpijo, ki se na Portovalu ne znajde, saj na treh gostovanjih ni osvojila niti ene ligaške točke. Eden od junakov zmage je bil 29-letni Hrvat Josip Fuček, ki že ima slovenske izkušnje.

Po Zavrču ima v slovenski nogometni ligi tudi Krka moštvo z izjemno močnimi hrvaškimi obrisi. Josip Fuček je v Novo mesto resda prišel prav iz Zavrča. V 1. SNL je v minuli sezoni igral 29 tekem, dosegel je štiri gole. V sredo je zabil še petega, sicer prvega v tej sezoni, igral pa je na vseh desetih tekmah. Z učinkovitostjo vrhunskega strelca se resda ne more pohvaliti. Morda bi lahko zabil tudi kakšen gol več, da bi upravičil svoj prihod s Štajerske na Dolenjsko. Od »tujcev« iz nogometno nadarjene soseščine so pričakovanja vedno visoka.

»Ne bežim od odgovornosti, golov bi moralo biti več in zagotovo jih tudi bo. Zdaj igram na svojem naravnem položaju, v vlogi napadalca, kar je takoj prineslo nasmehe na obraze. V pokalni tekmi z Rudarjem sem zadel, zdaj proti Olimpiji. Prej sem igral v zvezni vrsti, kot zadnji ali sprednji zvezni igralec,« je razkril zgovorni legionar iz Sesvet. Izpostavil je nekaj podrobnosti, zaradi katerih upa, da se bo Krka povzpela na lestvici.

»Naš domet je sredina lestvice. Trenutno nam ne kaže najbolje, toda naši potenciali so višji. Imamo dobre igralce, tudi vse bolj uigrani smo, zdaj smo ujeli še dober ritem. Slabše res ne more biti več, lahko je samo bolje. Da se dvigujemo, je bilo vidno že v tekmi z Mariborom v Ljudskem vrtu. Zasuk navzgor je posledica odličnih treningov in dobrega vzdušja v moštvu,« je ocenil napadalec, ki ga zaradi pričeske brez las ni težko prepoznati.

Krka je že drugi slovenski ligaš, ki stavi na kakovost hrvaških nogometašev. »Zavedamo se, da se od nas veliko pričakuje. Ne čutimo pritiska, a hkrati je naša odgovornost velika,« je o bremenu, ki je zanj zgolj motivacijski, razmišljal Josip Fuček, ki ima za seboj silno pestro kariero. V Slovenijo je prišel prejšnje poletje, potem ko je vsega dve tekmi igral za Split, pred tem pa še za kar sedem hrvaških klubov in tudi enega avstrijskega – Hartberg. »Završka izkušnja je bila prijetna in koristna hkrati. Imeli smo močno ekipo in tudi šlo nam je odlično od nog. Pri Krki je podobno in prav zato sem prepričan, da nam bo šlo v naslednjih tekmah precej bolje,« se Fuček ne boji, da bi zašli v novo krizo, čeprav se Novomeščani spopadajo tudi z naravo in slabimi nogometnimi razmerami. Kadar preveč dežuje, Krka trenira v Brežicah, če igralci vadijo doma, potem je to praviloma na umetni travi na Portovalu.