Olimpija močnejša za igralca, ki ga je spremljal tudi Kek

V ljubljanski tabor sta se preselila izkušena branilca Uroš Korun in Matic Fink, Sežančani ostali brez kapetana.

Objavljeno
05. avgust 2020 11.00
Posodobljeno
05. avgust 2020 16.45
Uroš Korun (desno) je v slovenski ligi nazadnje igral za Domžale, zdaj bo nosil majico Ljubljančanov. FOTO: Blaž Samec/Delo
F. T., STA
F. T., STA
Slovenski nogometaš Uroš Korun (33) bo v prihajajoči sezoni nosil dres ljubljanske Olimpije. Osrednji branilec, ki je za mlado slovensko reprezentanco odigral sedem tekem, je v Sloveniji igral za Celje, Rudar in Domžale. Od tam pa se je pred petimi leti odpravil na Poljsko, kjer je v tem času zastopal barve Piasta iz Gliwic. S poljskim prvoligašem je v sezoni 2018/2019 postal tudi državni prvak.


»Verjamem direktorju, da bomo sestavili dobro ekipo«


image
Uroš Korun FOTO: NK Domžale
Visokorasli nogometaš, ki ga je pred nekaterimi minulimi akcijami slovenske reprezentance spremljal tudi selektor Matjaž Kek, ima v klubski karieri doslej 361 nastopov. Skupno je 25-krat zatresel mrežo nasprotnika in prispeval osem podaj. V zadnji sezoni je na Poljskem odigral 41 tekem. Po koncu sezone mu je pogodba potekla.

»Zelo sem vesel, da sem se pridružil Olimpiji. Verjamem športnemu direktorju in trenerju, da bomo sestavili dobro ekipo, da bomo konkurenčni in se bomo borili za uspehe, ki jih želim doseči. Slovensko ligo in igralce dobro poznam, tako da komaj čakam, da se pridružim ekipi in da začnemo,« je ob podpisu pogodbe dejal Korun. Olimpija je v svoje vrste pripeljala tudi starega znanca Matica Finka, desni bočni branilec je za zeleno-bele igral že med letoma 2011 in 2016. V zadnji sezoni se je iz Tučije vrnil v Slovenijo in nastopal za Domžale. Olimpija je v zadnji sezoni Prve lige Telekom zasedla tretje mesto za drugim Mariborom in prvim Celjem. Ljubljančani bodo novo sezono odprli proti Gorici 12. avgusta.

Tabor Sežana brez kapetana


Hrvaški nogometaš Antonio Azinović, dosedanji kapetan nogometnega kluba Tabor Sežana, se poslavlja od kluba in se seli v Avstrijo. Kariero bo nadaljeval pri drugoligašu SV Horn. Branilec je pri Taboru igral dve sezoni in pol, v tem času pa je v 1. SNL in v drugoligaški konkurenci zbral 71 tekem in dosegel dva gola. Pogodbo s Taborom je imel podpisano do konca sezone 2021/22.