Olimpija pričakuje razprodane Stožice in tri točke

Olimpija in Maribor bosta v soboto odigrala predstavljeni derbi DP. Organizatorji so prodali že več kot 10.000 vstopnic.

Objavljeno
19. november 2015 13.49
M. Ž., Delo.si, STA
M. Ž., Delo.si, STA

Ljubljana - Štadion Stožice bo v soboto gostil težko pričakovani prvenstveni derbi med Olimpijo in Mariborom (20.15). Štadion bo bržkone razprodan, od 13.500 vstopnic, kolikor jih je bilo na voljo, so jih do srede prodali že preko 10.000.

Dvoboj ljubljanske in štajerske ekipe bi moral biti po prvotnih načrtih na sporedu 24. oktobra, vendar pa so ga vodilni možje morali odpovedati zaradi begunske krize.

Zdaj so se razmere umirile in vse je pripravljeno na drugi prvenstveni dvoboj Olimpije in Maribora, ki na lestvici zasedata prvo oziroma drugo mesto. Moštvi sta se v tej sezoni prvič pomerili v šestem kolu, ko so Ljubljančani v Ljudskem vrtu zmagali s prepričljivih 3:0.

Vmes so se v mariborskem taboru zgodile številne spremembe. Moštvo je prevzel Krunoslav Jurčić in poskrbel za preporod, Mariborčani pa so se dvignili na drugo mesto prvenstvene lestvice.

Pušnik: Maribor pod novim trenerjem goji napadalno igro

Prav zato trener Olimpije Marijan Pušnik opozaril, da Mariborčani po prihodu Jurčića igrajo občutno bolje: »Maribor se je zelo dvignil, dosegal zmage v seriji, imajo novega trenerja, ki goji napadalno igro. Lahko presenetijo s pritiskom, kar prej ni bila značilnost. Pričakujem zrelo igro v sredini, dvomim pa, da se bodo nasprotniki brezglavo zaleteli v tekmo, preveč je v igri, da bi tvegali glavo že v prvih minutah. Ne govorim, da ne spoštujemo nasprotnika, so državni prvaki, igrali so v ligi prvakov in evropski ligi, ne govorim, da jih ne moremo premagati, a menim, da imajo več težav kot mi.«

Marijan Pušnik bo na derbiju lahko računal na vse najboljše igralce, vprašljiv je le nastop branilca Nemanje Mitrovića: »Za Nemanjo bom še videl kako in kaj, ostali so zdravi. Ti bodo igrali. Vesel sem, da smo sedem točk spredaj, ob dobri igri bomo 10 točk spredaj. A evforije ne bo, tako v primeru zmage, kot v primeru poraza. Razumem želje navijačev, a zame bi bila večja katastrofa premagati Maribor, potem pa izgubiti proti Krki. Zadovoljni smo lahko tudi s točko, a nanjo ne bomo igrali, igrali bomo na zmago,« je povedal Korošec na ljubljanski klopi.

Pušnik je na novinarski konferenci razkril, da pričakuje polne tribune štadiona Stožice, obenem pa pozval navijače Olimpije in Maribora k športnemu navijanju: »Na začetku sezone sem dejal, da želim čez čas polne Stožice. To se je zgodilo zelo hitro, tudi največji optimisti na to niso računali. Upam in pozivam obe navijaški skupini k športnemu navijanju, brez pirotehničnih vložkov in petard. Kot veste, sem bil tudi trener Maribora in Viole so super navijači, vrnili so se tudi Green Dragonsi, na tekmi bo ogromno otrok, mamic z otroki, dedkov z vnuki ... Sam kot trener pričakujem zmago svoje ekipe, tolkli se bomo za vsak meter igrišča.«

Henty: Ne smemo izgubiti pred domačimi navijači

Glavni orožji Olimpije bosta napadalca Andraž Šporar, ki je s 15 goli prvi strelec prvenstva, in Ezekiel Henty, ki je na prvi medsebojni tekmi dosegel dva gola in bil nerešljiva uganka za državne prvake.

»Pred nami je težka tekma, zavedamo se, da bosta šli obe ekipi na zmago. Pričakujem, da bo celotna ekipa igrala na najvišji ravni, borili se bomo na vso moč. Ne želimo namreč izgubiti pred domačimi navijači, igrali bomo kot eno,« je dejal Nigerijec v dresu Olimpije.

Mitrović: Derbi prihaja v pravem času

V ljubljanski ekipi je edina neznanka branilec Nemanja Mitrović, ki zaenkrat še trenira po posebnem programu: »Vadil sem po posebnem programu, bomo videli, kako bo. Če bo prehudo, ne bom igral, a imamo v ekipi zame uspešne zamenjave,« je povedal Mitrović, ki se sicer zelo veseli derbija: »To bo čisto drugačna tekma kot je bila v Mariboru, ki je bil takrat v krizi. Zdaj je to spet stari Maribor, ima novega trenerja, je bolj napadalen. Derbi prihaja v prvem času, obe ekipi sta v dobri formi, tudi položaj na lestvici kaže na to, upam, da tri točke ostanejo v Ljubljani," si je zaželel ljubljanski branilec.