Preobrat Maribora v Domžalah

Požeg Vancaš odločil derbi 26. kola. Ljubljanski nogometaši so že včeraj osvojili tri točke v Sežani. Matko prinesel tri točke Bravu.

Objavljeno
07. junij 2020 22.25
Posodobljeno
07. junij 2020 22.47
Rudi Vancaš Požeg (ob njem Rok Kronaveter) je zadel za vodstvo Maribora z 2:1. FOTO: Tadej Regent
F. T., J. H.
F. T., J. H.
Ljubljana - Nedelja je prinesla dve tekmi slovenskega nogometnega prvenstva. V Spodnji Šiški sta popoldne igrala Bravo in Triglav, zvečer je bil derbi med Domžalami in Mariborom.

Na štadionu ob Kamniški Bistrici v prvem polčasu ni bilo golov. V drugem pa so gostitelji prišli v vodstvo, ko je v 62. minuti z glavo po podaji iz kota zadel Sven Karić, 22-letni sin nekdanjega reprezentanta Amirja Karića.

V 77. minuti je Nikola Vujadinović v svojem kazenskem prostoru igral z roko in prejel drugi rumeni karton, Amir Dervišević pa je z bele točke izenačil na 1:1, le dve minuti kasneje pa je Rudi Požeg Vancaš z lepim zadetkom uprizoril popoln preobrat in Mariboru prinesel pomembne tri točke.

Domžale potrebujejo točke v boju za obstanek, Mariborčani z novim trenerjem Sergejem Jakirovićem pa v boju za naslov prvaka. Zdaj za Olimpijo še vedno zaostajajo za sedem točk.
 

Bravo v sedlu


Bravo je pred tem z golom mladega Aljoše Matka v 85. minuti prišel do vseh treh točk proti Kranjčanom, ki jim vse bolj grozijo dodatne kvalifikacije za obstanek v prvi ligi. Šiškarji pa so že trdno zasidrani v sredini lestvice. Do konca je še deset kol.

Ritem igranja v slovenskem nogometnem prvenstvu nato ne bo popustil, saj bodo igralci vse do 22. julija povečini igrali po dve tekmi na teden v ritmu sreda-sobota-sreda.


 

Olimpija načela mrežo gostiteljev z bele točke


Potem ko so že v petek odigrali tekmi v Kidričevem in Celju, je sobota prinesla gostovanje vodilne Olimpije v Sežani. Ljubljančani so podaljšali niz zmag na tri, potem ko so pred prekinitvijo zaradi pandemije koronavirusa premagali Muro in Aluminij. Ljubljančani so krenili nad Sežančane zelo ofenzivno, trener Safet Hadžić je poslal v ogenj kvartet napadalcev: Roman Bezjak, Stefan Savić, Luka Menalo in Ante Vukušić.

image
Ljubljanski navijači so spodbujali svoje adute zunaj štadiona v Sežani. FOTO: Leon Vidic


Prav Menalo je prinesel zeleno-belim edini gol v prvem polčasu, Olimpija je namreč odšla na odmor z rezultatom 1:0, potem ko je občasni reprezentant BiH premagal domačega vratarja prek enajstmetrovke. V drugem polčasu je povišal prednost Ljubljančanov komaj 17-letni Enrik Ostrc. Mladenič je zabil pravi evrogol s približno 20 metrov. Tudi končni izid je postavil isti nogometaš, kot je prvi načel mrežo Primorcev. Menalo je izkoristil neodločnost gostiteljev in po hitrem prodoru lepo zabil tretji gol z močnim strelom pod prečko.

 


image
Tomislav Tomić je bil kot vselej borben v majici Olimpije. FOTO: Leon Vidic

 

1. SNL odprli že v petek


Slovensko nogometno prvenstvo so odprli že v petek. Celjani so se vodilni Olimpiji približali na vsega dve točki zaostanka, ob tem so varovanci Dušana Kosića pobegnili tretjeuvrščenemu Aluminiju za tri točke. V Kidričevem so se pomembne zmage pred praznimi tribunami veselili igralci Mure in se še močneje vključili v boj za položaje pod vrhom, ki vodijo v Evropo.