Olimpija za Šporarja iztržila 2,8 milijona evrov, odškodnina lahko naraste še za milijon

Vodilni možje Olimpije so na novinarski konferenci predstavili podrobnosti prestopa Andraža Šporarja v Basel.

Objavljeno
09. december 2015 15.43
Posodobljeno
09. december 2015 16.14
Šporar
M. Ž.
M. Ž.

Ljubljana - Predstavniki nogometnega kluba Olimpija so na današnji novinarski konferenci v Ljubljani razkrili podrobnosti prestopa napadalca Andraža Šporarja v švicarski Basel.

Ljubljančani so za 21-letnega Šporarja iztržili 2,8 milijona evrov, kar je rekorden znesek za slovensko ligo, pri čemer lahko vrednost prestopa naraste celo na 3,8 milijona evrov. V kolikor bo Basel v tej sezoni osvojil naslov švicarskega prvaka, bo Olimpija prejela dodatnih 500.000 evrov, če pa bo Baslu to uspelo tudi v naslednji sezoni, bo ljubljanski klub bogatejši še za 500.000 evrov. Olimpija si je izborila tudi 15-odstotni delež od Šporarjeve naslednje prodaje.

Z njegovim prestopom ne bodo zaslužili le pri Olimpiji, temveč tudi pri njegovem prejšnjem klubu Interblocku, ki bo prejel približno 60 tisoč evrov.

Mandarić: Andražu dolgujemo ogromno

Predsednik ljubljanskega kluba Milan Mandarić je dejal, da je nekoliko potrt zaradi Šporarjevega odhoda, saj je že v prvem letu grajenja nove Olimpije izgubil pomembnega igralca, obenem pa ni želel razkriti, s kom bi pri Olimpiji radi zapolnili nastalo vrzel.

»Ne morem reči, da sem srečen, saj smo izgubili igralca, ki je prispeval ogromen delež pri rezultatih, a takšen je bil dogovor. Ostal je z namenom, da pomaga dvigniti Olimpijo in na veliko zadovoljstvo vseh nas mu je to tudi uspelo. Zaradi tega mu dolgujemo ogromno. Prišel je dan, ko se je pojavil pravi klub zanj. Verjamem, da bo lahko tam prispeval veliko, kot tudi to, da bo imel uspešno kariero. Andraž, hvala ti za vse, vsi člani Olimpije in navijači kluba ne bomo pozabili, kar si storil za nas,« je pojasnil Mandarić.

Šporar bo pri Baslu začel trenirati po novem letu

Kot so pojasnili pri Olimpiji, bo Andraž Šporar v soboto z ekipo odpotoval na gostovanje v Krško, kjer pa najverjetneje ne bo igral. Najboljši strelec slovenskega prvenstva se bo nato dokončno poslovil od ljubljanskega kluba, si privoščil dopust na Tajskem, po novem letu pa se bo pridružil novim delodajalcem.

»Težko bi si izbral boljši klub. Pogoji za delo so izjemno dobri, Basel je redno švicarski prvak in hkrati skoraj vsako sezono nastopa v elitni ligi prvakov. Imel sem sicer še nekaj drugih ponudb, vendar je bil Basel zaradi prej naštetega najboljša izbira. Verjamem, da sem bom hitro vklopil v novo sredino. To je povsem drugačen svet, kot sem ga bil vajen v Sloveniji. Infrastruktura je fantastična, stadion je velik, ljudje pa so zelo prijazni. Trdo moram trenirati, da bom izpolnil zaupanje kluba. Sem napadalec in moje naloga je zabijati gole. Po krajših počitnicah se bom začel pripravljati individualno, nato pa se bom pridružil novim soigralcem,« je povedal Šporar.