Olimpija zapravila priložnost

Hokejisti Olimpije so s porazom zapravili priložnost za tretje mesto in teoretično slabšega tekmeca v izločilnem delu tekmovanja. Jeseničani so leto začeli tako kot so starega končali, z zmago. Uspešna tudi Slavija.

Objavljeno
05. januar 2005 00.35
Domači hokejisti so tokrat igrali zadnjo tekmo rednega dela, saj so v petkovem zadnjem krogu zaradi vnaprej odigrane tekme prosti. Le zmaga bi jim še omogočala boj za tretje mesto in teoretično slabšega tekmeca v izločilnem delu tekmovanja, a na ledu niso pokazali ne dovolj znanja ne volje, da bi ta načrt dosegli.

V začetnem delu je domačim uspela le vratnica Emeršiča, nato pa so boljši Madžari svojo premoč kronali z zadetkom Vasa. Ljubljančani so nato izenačili, Krivic je plošček iz bližine potisnil v mrežo. V drugem delu so domači povsem popustili, že v 23. minuti prejeli poceni gol, nato pa so gostom dovolili, da so razvili svojo igro. Madžarom se je to obrestovalo s tretjim golom, po prodoru je bil učinkovit Erdosi. Domačim ni šlo, a so vendarle obdržali vsaj nekaj upanja po drugem zadetku, ki so si ga gostje pravzaprav zabili kar sami. V zadnjem delu druge tretjine je imel daleč največ dela domači vratar Hočevar, ki pa je ostal tudi ob prednosti tekmecev z dvema igralcema nepremagan. V zadnjem delu tekme je ritem precej padel, domači so jalovo poskušali napadati, gostje pa so se spretno branili. Bolj po sreči kot plodni igri je Ljubljančanom uspelo izid izenačiti, toda prav dolgo se niso veselili, saj je luknje v obrambi spretno izkoristil prodorni Peterdi. Vsi napori zeleno-belih, da bi izid vsaj izenačili in kot že velikokrat v tej sezoni izsilili podaljšek, so bili zaman in tako so dobili precej hujšega tekmeca za vstop v polfinale - zaloško Slavijo.

Jeseničani še vedno vroči

Jeseničani so leto 2005 začeli tako kot so starega končali, z zmago. Že od samega začetka so vajeti vzeli v svoje roke in nenehno ogrožali znova odličnega vratarja Ulčarja, ki je glavni krivec, da Železarji niso zmagali z višjim izidom. Tudi razmerje v strelih 41-17 kaže na to, da so bili gostje gospodarji na ledeni ploskvi. Obenem pa se niso pretirano naprezali, saj je bila domača ekipa precej slabša. Jeseničani so v Zagrebu nastopili brez kaznovanih Varla in Vukčeviča ter poškodovanega Polončiča. Kljub številnim strelom in priložnostim so gostje zadeli vsega dvakrat, najprej je v četrti minuti po lepo podaji najboljšega podajalca lige Marcela Rodmana zadel Razingar, v zadnji minuti drugega dela pa je končni izid postavil nocojšnji kapetan Rožič.

Odmevna zmaga Založanov

Gostje iz Zaloga so ob borbeni igri v končnici prvega dela z iznajdljivima zadetkoma Stoparja in Hočevarja prišli do presenetljivega vodstva in nakazali, da kljub številnim mladincem v ekipi na Madžarko niso prišli samo na izlet. Delilci pravice z Madžarske so uvideli, da brez njihove pomoči domači ne bodo prišli do ugodnega rezultata. V preostalih dveh tretjinah so množično izključevali igralce Slavije. Oba zadetka so Madžari dosegli z igralcem več, ostale poizkuse Albe s hokejistom več na ledeni ploskvi pa je uspel ukrotiti nadvse razpoloženi vratar črno-rumenih Mohorič. Ob nedotaknjenih mrežah v dodatnih petih minutah sta se tekmeca pomerila še v kazenskih strelih, kjer je vnovič blestel Mohorič in prejel le en gol. Zadetke za Slavijo in s tem dve točki na gostovanju pri drugouvrščeni ekipi pa so vpisali Avgustinčič, Lajevec in Hočevar.

Izidi, 19. krog:

ZM Olimpija - DAC Dunaujvaros   3:4 (1:1, 1:2, 1:1)
Alba Volan - Slavija            2:3 (0:2, 1:0, 1:0; 0:1)
Medveščak - Acroni Jesenice     0:2 (0:1, 0:1, 0:0)

Lestvica:

1. Acroni Jesenice    19  18  1 (1)  0  93:22  55 točk
2. Alba Volan         20   7  6 (3)  7  57:54  30
4. DAC Dunajvaros     19   8  4 (1)  7  55:61  29
3. ZM Olimpija        20   4  7 (6)  9  53:71  25
5. Slavija            19   5  4 (3) 10  49:66  22
6. Medveščak Zagreb   19   2  6 (0) 11  38:74  12