Omladič ostaja v 2. bundesligi, a pri novem delodajalcu

Slovenski nogometni reprezentant je obljubil triletno zvestobo Greuther Fürthu: »Pomembno je, da se je klub boril zame.«

Objavljeno
07. junij 2017 08.17
J. P.
J. P.

Ljubljana - Slovenski nogometni reprezentant Nik Omladič si bo tudi v prihajajoči sezoni kruh služil v drugi nemški ligi. Vendar ne pri Eintrachtu iz Braunschweiga, s katerim se mu skozi dodatne kvalifikacije proti Wolfsburgu ni posrečilo prebiti med elito, temveč pri Greuther Fürthu, ki je sezono končal v zlati sredini - na osem mestu razpredelnice.

Z novim delodajalcem je 27-letni nekdanji član Rudarja, pri katerem je začel člansko kariero, in Olimpije, pri kateri je nase opozoril tudi mednarodno javnost, včeraj podpisal triletno sodelovanje. Občasni reprezentančni zvezni igralec je sicer v majici Braunschweiga zbral 65 ligaških nastopov in prispeval štiri zadetke in osem asistenc.

»Pomembno se mi je zdelo, da se je vodstvo kluba zame borilo. Imam res odličen občutek, tudi po opravljenih pogovorih, zato sem tudi obljubil dolgoročno zvestobo,« je ob podpisu pogodbe poudaril Omladič, ki se je na Bavarsko preselil brez odškodnine. Zdravniški pregled ga čaka takoj po reprezentančnem obračunu z Malto.