Özil bo odsoten vsaj deset tednov

Nemški nogometaš Mesut Özil bo zaradi natrganih kolenskih vezi odsoten najmanj deset tednov.

Objavljeno
08. oktober 2014 16.54
Germany Soccer National Team
Š. Ro., G. L., Delo.si
Š. Ro., G. L., Delo.si

München - Nemška nogometna reprezentanca poroča, da ima Mesut Özil težave s poškodbo kolena. Zvezdnik Arsenala je nad bolečinami tožil že, ko se je pridružil reprezentančnim kolegom, njihova zdravniška služba pa je sedaj ugotovila, da ima natrgane vezi. 

Po pregledu z magnetno resonanco v Münchnu so v nemškem taboru potrdili zla ugibanja in Özilu napovedali najmanj deset tednov prisilnega počitka. Novica je prizadela tako nemški elf kot tudi angleški Arsenal, ki mu ofenzivni vezist ne bo mogel pomagati vsaj do druge polovice decembra. Reprezentanca ga bo pogrešala v soboto, ko se bo v kvalifikacijah za euro 2016 pomerila s Poljsko, ter v torek, ko bodo Nemci igrali z Irsko.

Özil je sicer na derbiju s Chelseajem v angleškem prvenstvu odigral celo tekmo, v Frankfurt pa nato na reprezentančne priprave že prispel z bolečinami. Zato so ga poslali v München na nadaljnje preiskave. Po individualnem programu je v elfu treniral tudi Andre Schürrle.

Trener topničarjev Arsene Wenger bo njegovo odsotnost zelo težko nadomestil, glede na to, da že pogreša Aarona Ramseyja in Mikela Arteto.